Ova žena se izliječila od raka kojeg nije ubijala nijedna kemoterapija, koristila je ono što vjerojatno imate u kuhinji

Njena je borba završila u uglednom britanskom časopisu znanstvenog karaktera o tome kako joj je prirodni sastojak kojeg mnogi imaju u svojim, kuhinjskim policama – pomogao u borbi protiv raka

Britanka Dieneke Ferguson pet se godina borila protiv raka mijeloma i mučnih nuspojava nakon kemoterapija, no već je mislila kako je njena borba za život došla kraju, piše Daily Mail.

Ne njenu sreću, njena je borba završila u uglednom britanskom časopisu znanstvenog karaktera o tome kako joj je prirodni sastojak kojeg mnogi imaju u svojim, kuhinjskim policama – pomogao u borbi protiv raka.

Otkad joj je 2007. godine dijagnosticiran rak krvi mijelom, prošla je tri runde kemoterapije te četiri transplantacije matičnih stanica.

“Bila sam na svim vrstama toksičnih lijekova i nuspojave su bile katastrofalne. U jednom sam trenutku izgubila pamćenje na tri dana, a 2008. godine urušila su mi se dva kralješka tako da nisam mogla hodati. U kralježnicu su mi morali ubrizgati nekakav beton kako bih ponovno dobila stabilnost”, objašnjava pacijentica.

Unatoč svemu tom, bilo je sve manje opcija i nade za oporavak. Tada se okrenula prirodi i počela intenzivno konzumirati kurkumin, začin koji većina ima na kuhinjskim policama (aktivni sastojak kurkume). Napokon je osjetila poboljšanje i, nakon pet godina, broj stanica raka postao je neznatan.

“Kada pogledate njezin medicinski karton, nema drugih objašnjenja za njezin oporavak nego da joj je pomogao kurkumin”, priznaje dr. Jamie Cavenagh, specijalist za krvne bolesti u londonskoj bolnici.

Dieneke još uvijek uzima osam grama kurkumina u obliku tableta dnevno – ekvivalent od oko dvije čajne žličice čistog praškastog kurkumina. Kako kuhinjska kurkuma sadrži samo dva posto kurkumina, bilo bi fizički nemoguće jesti dovoljno začina curry kako biste dobili istu dozu kurkumina.

Svake godine velik broj ljudi obolijeva od mijeloma, koji se pojavljuje kada se bijele krvne stanice u koštanoj srži višestruko umnože i prestanu proizvoditi normalna protutijela potrebna za borbu protiv infekcije. Proces uzrokuje oštećenje kostiju, intenzivnu bol, umor i oštećenja živaca, piše Daily Mail.
Može se kontrolirati lijekovima, ali je bolest neizlječiva. Većina oboljelih ne živi više od pet godina nakon dijagnoze. Dieneke je uvjerena da kurkumin može pomoći nekima od njih. “Problem je što medicinska struka takvu vrstu liječenja ne može preporučiti”, kaže.

Facebook Komentari