Maras nakon današnje sjednice Vlade i usvajanja smjernica: Što vi birate? Avione ili obrazovanje? Rakete ili tablete?

Nakon što je Vlada na današnjoj sjednici usvojila ‘Prijedlog smjernica ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2018. – 2020. godine’, stižu i negativne reakcije iz oporbe na taj dokument s obzirom na odnos snaga u novčanom omjeru kada je riječ o izdvajanju za obrazovanje i za vojsku.

“Prioritet SDP-a je obrazovanje naše djece i ulaganje u istraživanje i razvoj. Prioritet HDZ je kupnja F16 aviona. Što vi birate? Avione ili obrazovanje? Rakete ili tablete? Bio tech centre ili vojne hangare? Borba u javnosti, Saboru te ukoliko treba i na prosvjedima nas očekuje. Želimo javni novac dati za obrazovanje naše djece. Podržite nas u borbi za ispravne prioritete!”, zazvao je hrvatske građane SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras na Facebooku.

Na činjenicu da MORH-ov proračun raste za čak 18,2 posto u tri godine, a onaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji je preslagivanjem vlasti dopao HNS-u u isto vrijeme tek 0,7 posto, već je ranije reagirao i Marasov stranački kolega Željko Jovanović uz poruku da ‘Krstičevićeve suze i Štromarova šutnja sad imaju cijenu’.

Facebook Komentari