Uključite se i zaustavite banke u nepoštenom poslovanju: Otvorena javna rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju, s Konačnim prijedlogom zakona ušao je u saborsku proceduru i o njemu je otvorena javna rasprava.

Izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju konačno bi se trebala utvrditi metodologija za ugovaranje fiksnih kamatnih marži u svim kreditima i to bez obzira na valutu kredita u kojima su promjenjive kamatne stope ugovorene na nepošten način, pojasnio je.

Zakonskim izmjenama koji se odnose na zaštitu potrošača omogućilo bi se svim dužnicima oštećenim nezakonitim promjenama kamatnih stopa i to bez obzira na valutu ugovorenog kredita da na temelju kolektivne sudske presude u slučaju Franak mogu zahtijevati vansudsko vraćanje preplaćenih kamata uz pripadajuće zatezne kamate.

Pročitajte prijedlog zakon koji je potpisala većina saborskih zastupnika i uključite se u javnu raspravu sa svojim prijedlozima OVDJE.

Share This Article