Sjeverna Koreja zaprijetila je nuklearnim napadom ‘na srce SAD-a’

Sjeverna Koreja zaprijetila je nuklearnim napadom ‘na srce SAD-a’, ako Washington pokuša svrgnuti sadašnji režim, izvijestila je južnokorejska agencija Yonhap pozivajući se na vijest koju je objavila sjevernokorejska agencija KCNA, prenosi HRT.

“Usudi li se SAD pokazati i najmanji znak pokušaja micanja našeg vrhovnog vođe, izvest ćemo nemilosrdan napad na srce SAD-a snažnim nuklearnim arsenalom, koji je s vremenom ojačao”, izjava je glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova u Pyongyangu, koju prenosi agencija KCNA.

U vijesti se navodi da je to odgovor na izjave glavnog čovjeka američke CIA-e Mikea Pompea, koji je prošloga tjedna aludirao na svrgavanje komunističkog režima. Pompeo je tada izjavio da je najvažnije što SAD može napraviti “odvojiti nuklearni kapacitet od onoga tko bi mogao imati namjeru koristiti ga.” KCNA je citirao izjavu ministra vanjskih poslova koji je ocijenio da je Pompeo u svom istupu “prešao granicu te jasno dao do znanja kako je cilj Trumpove administracije svrgavanje režima.”

Facebook Komentari