Podravka će imati sjednicu Uprave i NO-a, prihodi manji jer je Mršić prodao vodu

Podravka 07.03.2007. Podravka Snimio:Nikola Wolf

Podravka najavljuje da će se 26. srpnja 2017. godine održati sjednica Uprave PODRAVKE d.d., te 27. srpnja 2017. godine sjednica Nadzornog odbora PODRAVKE d.d. – na kojima će se utvrditi nerevidirani Financijski izvještaji Grupe PODRAVKA (konsolidirano) i PODRAVKE d.d. (nekonsolidirano) za razdoblje 1.01. – 30.06.2017. godine.

Grupu Podravka čine Podravka d.d., Belupo d.d, Žito d.o.o. (Ljubljana, Slovenija), Podravka Sarajevo d.o.o. (Sarajevo, BiH), Podravka Polska SP z.o.o. (Kostrzyn, Poljska), Podravka Lagris a.s. (Dolni Lhota u Luhačovic, Češka) i Podravka d.o.o. Beograd (Novi Beograd, Srbija).

Prihodi od prodaje Grupe Podravka u prvom tromjesečju 2017. godine iznosili su 913,2 milijuna kuna. Na kretanje ukupnog prihoda od prodaje u Grupi Podravka, koji je niži u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 83,9 milijuna kuna, utjecala je prodaja poslovnog programa pića, ukidanje dijela mesnog asortimana, poremećaji na tržištima regije Adrija uslijed izvanrednih okolnosti povezanih s najznačajnijim kupcem, promjena distributera za tržište Zapadne Europe te privremeno smanjivanje prodaje glavnom distributeru na tržištu Rusije.

Podsjećamo, Podravka je pod bivšom upravom na čelu sa Zvonimirom Mršićem, slovenskoj Radenskoj, koja je u vlasništvu tvrtke Kofola Češkoslovensko, prošle godine prodala prirodnu mineralnu vodu Studenac, prirodnu izvorsku vodu Studenu te sirupe Lero.

Grupa Podravka ostvarila je u prvom tromjesečju ove godine više od 70 posto prodaje na inozemnim tržištima. Tijekom ožujka pojačane su marketinško-prodajne aktivnosti koje već u travnju daju pozitivne pomake u prodaji. Ostvarena bruto dobit u prvom tromjesečju iznosi 320,6 milijuna kuna, a neto dobit 18 milijuna kuna. Najveći utjecaj na smanjenje iskazane neto dobiti imali su, između ostalog, veći troškovi realiziranih opcijskih dionica u navedenom razdoblju.

Kada je riječ o strateškim poslovnim područjima Grupe Podravka, posebno vrijedi istaknuti pozitivna kretanja u segmentu Farmaceutika čiji su prihodi iznosili 189,6 milijuna kuna, što predstavlja rast od 4 posto u odnosu na usporedno razdoblje prethodne godine. Na navedeni rast prodaje najviše su utjecali vlastiti brendovi koji su ostvarili rast prihoda od 4,3 posto, objavili su iz Podravke.

Prosječna dnevna cijena dionice Podravke u prvom tromjesečju ove godine bila je 21,7 posto viša u odnosu na usporedno razdoblje, a istodobno je došlo i do rasta prosječnog dnevnog broja transakcija, količina i dnevnog prometa.

Share This Article