Detalji strave u Zagorju: Ubio majku koja mu je plaćala dugove, policiji rekao da je bila demon

Nakon što ju je nožem izbo dvadesetak puta, Tomislav Ciglenečki (35) pokušao je sakriti tijelo svoje majke u zamrzivač. Iz njega je izvadio meso i odložio ga u kadu. Nije uspio ugurati cijelo tijelo pa je zamrzivač dijelom ostao otvoren, piše Večernji list.

Tako se, prema neslužbenim informacijama, pokušao riješiti tijela svoje 55-godišnje majke Vlaste koju je usmrtio.

Policija je u nedjelju kasno poslijepodne u kući u zagorskom Pustodolu pokraj Donje Stubice pronašla tijelo i uhitila osumnjičenog. Tijelo je prvi pronašao žrtvin bratić policajac koji je došao zato što su ga mještani obavijestili da se Tomislav čudno ponaša i nepovezano govori da mu je mama u bolnici zbog srca.

– U šoku smo. Susjeda je bila radišna. Bili smo na “dobar dan”. Nije odlazila u selo, imala je kokoši, purane i dva psa. Slabije je čula pa je glasno razgovarala sa životinjama. Sin se pojavio prije godinu dana, ali ni on nije izlazio. Vidjela sam ga dva puta s leđa pa ga ne bih ni prepoznala. Imao je psihičkih problema – kazala je susjeda.

Kad se točno teško ubojstvo dogodilo, zasad se ne zna. Jedna ju je susjeda posljednji put živu vidjela u petak poslijepodne. Tomislav je dugo živio s ocem Miljenkom od kojeg se Vlasta razvela, nakon čega se odselio u stan svoje majke u Sesvetama. Obolio je i umro prije desetak godina.

– Tomislav je navodno zbog nečeg bio u zatvoru pa nije ni došao na očev sprovod. Kasnije mu je umrla i baka. Prije godinu dana vratio se majci jer nije imao od čega plaćati režije i hranu budući da je nezaposlen – veli susjed Večernjaku.

Vlasta se nikad nije požalila na sina. Čuli su da je zbog droge bio i na liječenju. U iskazu je navodno ponavljao da mu je majka bila demon i vještica pa nije isključeno ni da je ubojstvo počinio drogiran.

Portal Zagorje International piše da je za još jednu ženu govorio da je vještica i da ju je čak tražio po selu te da je u dvorištu uzgajao indijsku konoplju.

V. Ciglenečki, doznaje Večernji, radila je na razvrstavanju otpada u Eko-flor Plusu. Kolegica Josipa Harić, koja ju poznaje od djetinjstva, kaže da nikad nije rekla lošu riječ za sina.

– Vidjela sam ga samo jedanput, u njezinu autu. Pogledao me nekako čudno, mutno, i dalje je samo gledao u pod. Rekla sam kasnije Vlasti da nek’ se ne uvrijedi, ali da s njim nešto psihički nije u redu. Odmahnula je samo rukom i rekla: “Ah, Tomislav kak Tomislav” – kaže kolegica.

Sinu u Sesvete slala je pakete s hranom i plaćala njegove dugove i kredite. Govorila je da joj je to jedino dijete i da mu mora pomagati. U PU krapinsko-zagorskoj jučer su nam rekli da nisu nadležni za davanje informacija i da se obratimo Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a tamo pak kažu da će javnost obavijestiti nakon što provedu “potrebne radnje”.

Facebook Komentari