Detalji strave u Zagorju: Ubio majku koja mu je plaćala dugove, policiji rekao da je bila demon

Ilustracija

Nakon što ju je nožem izbo dvadesetak puta, Tomislav Ciglenečki (35) pokušao je sakriti tijelo svoje majke u zamrzivač. Iz njega je izvadio meso i odložio ga u kadu. Nije uspio ugurati cijelo tijelo pa je zamrzivač dijelom ostao otvoren, piše Večernji list.

Tako se, prema neslužbenim informacijama, pokušao riješiti tijela svoje 55-godišnje majke Vlaste koju je usmrtio.

Policija je u nedjelju kasno poslijepodne u kući u zagorskom Pustodolu pokraj Donje Stubice pronašla tijelo i uhitila osumnjičenog. Tijelo je prvi pronašao žrtvin bratić policajac koji je došao zato što su ga mještani obavijestili da se Tomislav čudno ponaša i nepovezano govori da mu je mama u bolnici zbog srca.

– U šoku smo. Susjeda je bila radišna. Bili smo na “dobar dan”. Nije odlazila u selo, imala je kokoši, purane i dva psa. Slabije je čula pa je glasno razgovarala sa životinjama. Sin se pojavio prije godinu dana, ali ni on nije izlazio. Vidjela sam ga dva puta s leđa pa ga ne bih ni prepoznala. Imao je psihičkih problema – kazala je susjeda.

Kad se točno teško ubojstvo dogodilo, zasad se ne zna. Jedna ju je susjeda posljednji put živu vidjela u petak poslijepodne. Tomislav je dugo živio s ocem Miljenkom od kojeg se Vlasta razvela, nakon čega se odselio u stan svoje majke u Sesvetama. Obolio je i umro prije desetak godina.

– Tomislav je navodno zbog nečeg bio u zatvoru pa nije ni došao na očev sprovod. Kasnije mu je umrla i baka. Prije godinu dana vratio se majci jer nije imao od čega plaćati režije i hranu budući da je nezaposlen – veli susjed Večernjaku.

Vlasta se nikad nije požalila na sina. Čuli su da je zbog droge bio i na liječenju. U iskazu je navodno ponavljao da mu je majka bila demon i vještica pa nije isključeno ni da je ubojstvo počinio drogiran.

Portal Zagorje International piše da je za još jednu ženu govorio da je vještica i da ju je čak tražio po selu te da je u dvorištu uzgajao indijsku konoplju.

V. Ciglenečki, doznaje Večernji, radila je na razvrstavanju otpada u Eko-flor Plusu. Kolegica Josipa Harić, koja ju poznaje od djetinjstva, kaže da nikad nije rekla lošu riječ za sina.

– Vidjela sam ga samo jedanput, u njezinu autu. Pogledao me nekako čudno, mutno, i dalje je samo gledao u pod. Rekla sam kasnije Vlasti da nek’ se ne uvrijedi, ali da s njim nešto psihički nije u redu. Odmahnula je samo rukom i rekla: “Ah, Tomislav kak Tomislav” – kaže kolegica.

Sinu u Sesvete slala je pakete s hranom i plaćala njegove dugove i kredite. Govorila je da joj je to jedino dijete i da mu mora pomagati. U PU krapinsko-zagorskoj jučer su nam rekli da nisu nadležni za davanje informacija i da se obratimo Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a tamo pak kažu da će javnost obavijestiti nakon što provedu “potrebne radnje”.

Share This Article