Pula: Obitelj malog Denisa kojeg je usmrtila majka monstrum još nema ni nalaz obdukcije

Hrvatsku je potresao je stravičan slučaj, monstruozno ubojstvo trogodišnjeg Denisa počinila je njegova majka Chiara Rojnić, u suradnji s prijateljicom, 14-godišnjom štićenicom pulskog Doma za djecu i mladež.

No, obitelj malog Denisa Pašića iz Pule još uvijek nije dobila nalaz obdukcije, gotovo dva mjeseca nakon strašne smrti.

Obitelji Pašić, ni oni ne znaju je li ročište bilo te ne mogu doći niti do bilo koje druge informacije o samom slučaju ubojstva malog Denisa.

Podsjetimo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU istarske i Policijske postaje Pula proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 32-godišnja hrvatska državljanka Chiara Pašić (rođ. Rojnić) i maloljetna hrvatska državljanka (14) počinile kazneno djelo teško ubojstvo, a da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela.

Policija je osumnjičila 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i, kako tvrde, učinile 23. svibnja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli. Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24. svibnja oko 00.30 sati, pristupila u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta.

Za sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela tereti se i 29-godišnjaka, koji je osumnjičen da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 25. svibnja u poslijepodnevnim satima, uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Neslužbeno se doznalo kako je uzrok smrti trogodišnjaka gušenje.

Pulski odvjetnički krugovi kažu će maloljetnica, obzirom da ima 14 godina i tri mjeseca, odgovarati za stravično zlodjelo, sukladno zakonima.

Za Chiaru vjeruju da će dobiti barem 35 godina zatvora.

Iako je maleni našao svoj konačni mir u selu pored Velike Kladuše u kojem je uz bolne jecaje oca Rešida i obitelji Pašić pokopan, užasno ubojstvo koje je počinila Denisova monstruozna majka Chiara Rojnić, uz pomoć 14-godišnje pomagačice, inače štićenice pulskog Doma za djecu i mladež te prijatelja koji je pušten iz pritvora nakon samo jedne noći, nije ostalo zaboravljeno.

Što treba učiniti da maleni dobije spomen ploču u Puli?

Obitelj Pašić izrazila je želju da se u sjećanje na Denisa podigne mala spomen ploča, ali ne znaju mogu li se oko toga obratiti aktualnoj pulskoj vlasti i gradonačelniku Borisu Miletiću. Ne znaju od kuda krenuti, stoga pitaju gradonačelnika: ‘ŠTO TREBA UČINITI DA SE POKRENE PROCEDURA?’ kao spomen na nevino ubijeno dijete i opomenu svim zlostavljačima djece.

Facebook Komentari