Nestle povlači hranu na bazi žitarica za dojenčad i malu djecu, žitne pahuljice

Subjekt u poslovanju s hranom Nestle Adriatic d.o.o. obavijestio je Ministarstvo poljoprivrede putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) o odluci da iz predostrožnosti dobrovoljno obavi povlačenje i opoziv proizvoda – prerađena hrana na bazi žitarica za dojenčad i malu djecu „Žitne pahuljice Nestle NESTUM EXPERT zob i suhe šljive, s dodatkom kulture Bifidobacterium lactis“, kažu u Hrvatskoj agenciji za hranu, obavijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Naime, na tržištu Europske unije u sličnom proizvodu (Nestle Cerelac Buiscuits L70080291, a koji se ne nalazi na tržištu RH) utvrđena je povećana količina policikličkih aromatskih ugljikovodika te isti ne udovoljava Uredbi komisije 1881/2006 o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani.

S obzirom da se ista sirovina koristila i u proizvodnji predmetnog proizvoda Nestle Adriatic d.o.o.je u cilju osiguranja standarda sigurnosti i kvalitete hrane započeo postupak povlačenja i opoziva proizvoda.

Podaci o proizvodu:
Proizvod: Žitne pahuljice Nestle NESTUM EXPERT zob i suhe šljive, s dodatkom kulture Bifidobacterium lactis, 250g
Proizvedeno u: Španjolska
Stavlja na tržište: Nestle Adriatic d.o.o., Avenija V. Holjevca 40, Zagreb

Facebook Komentari