Aleksić o pobjedi Udruge Franak: Svi koji imate svoj CHF dug iz otkazanih kredita u Croatia osiguranju – dobit ćete ponudu za nagodbu

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić izvijestio je na svom fb-u o još jednoj pobjedi Udruge Franak.

CROATIA OSIGURANJE PRIPREMILO NAGODBE SA CHF DUŽNICIMA!

Još jedan veliki rezultat Udruge Franak! Više nije tajna. Nismo htjeli o tome govoriti unaprijed, da ne pokvarimo dogovore!
Udruga Franak uspjela je u pregovorima s Croatia osiguranjem dogovoriti da se dužnicima koji imaju otkazane CHF kredite, a CO ih je otplatila na temelju ugovora o osiguranju s nekim bankama, ponude nagodbe. Temeljna nagodba izgleda otprilike ovako:

1. Otpisuju se sve redovne i zatezne kamate te svi ostali troškovi.

2. Otpisuje se 30% glavnice.

3. Ostatak se uplaćuje jednokratno, i duga više nema.

4. Oni koji ne mogu odjednom otplatiti, imaju nešto nepovoljnije uvjete otpisa duga od opisanoga od 1. do 3. te mogućnost da se ostatak duga vrati u 48 rata
.
Svi koji imate svoj CHF dug iz otkazanih kredita u CO – dobit ćete ponudu za nagodbu iz Croatia osiguranja. Možete i sami otići raspitati se – ako niste dobili ponudu.

Ponuda vrijedi samo za otkazane CHF kredite u kojima nije napravljena konverzija u euro kredit.

Nažalost, neki dužnici neće moći prihvatiti niti nagodbu, jer jednostavno nemaju novca ni za kakve nagodbe, niti su kreditno sposobni za novi nenamjenski kredit. Svi takvi neka se pokušaju dogovoriti sa CO o nekom drugačijem načinu – koji nismo predvidjeli u razgovorima sa CO.

Osobno sam sudjelovao u razgovorima i pohvaljujem Croatia osiguranje d.d. na korektnom pristupu problemu otkazanih CHF kredita koji nisu konvertirani, napisao je Aleksić.

Share This Article