VIDEO Nevrijeme u Istri, uvod u promjenu vremena koja stiže sutra

Nakon perioda stabilnog i vrućeg, ponegdje i vrlo vrućeg vremena, stigla je i najavljena promjena vremena koja je u nekim krajevima već sa sobom donijela i oluje.

Predznaci destabilizacije atmosfere već su jutros bili vidljivi u obliku porasta visoke naoblake i sparine, a oko 13 sati došlo je do razvoja jače naoblake na istoku Pazinštine i oko Učke.

Olujni sustav do 15 sati donio je 10-ak mm kiše u Pazinu i okolici, uz osjetan, no ipak kratkotrajan pad temperature zraka, javlja IstraMet.

Današnje nestabilnosti uvod su u jaču promjenu vremena koja tek pristiže. Prema većini aktualnih prognostičkih modela, najveća vjerojatnost pojave grmljavinskih pljuskova postojat će u drugom dijelu ponedjeljka i u noći na utorak. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak i jugo koje će u noći na utorak okrenuti na sjeverozapadnjak i buru uz osjetno te za većinu dobrodošlo osvježenje.

Nakon nekoliko nestabilnijih dana, već od četvrtka očekuje nas postupno zatopljenje uz sve rjeđe nestabilnosti, a od petka se prema svemu sudeći ponovno vraćaju (velike) vrućine.

Facebook Komentari