VIDEO MORH-ovi zrakoplovi u gašenju na tri požarišta, kod Konavala se čule eksplozije

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, danas, u nedjelju, 23. srpnja 2017. angažirane su na gašenju tri požarišta.

Ponovno se razvio požar na krajnjem jugu Hrvatske, u Konavlima gdje djeluju tri Canadaira CL-415, javlja MORH.

Na tom su se požarištu noćas čule eksplozije, njih više od 30, vjerojatno od zaostalih mina, javljaju lokalni mediji.

Na požarištu u Biteliću u općini Hrvace u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje aktivno još od jučer djelovala su od jutros tri Airtractora, a nakon što se požar ponovno razbuktao na ovo požarište upućen je jedan Canadair i dva Airtractora. Na požarištu Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji bila su angažirana 4 Candaira CL-415, kažu u MORH-u.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja 2017. godine) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 120 požara (44 u Šibensko-kninskoj, 38 u Splitsko-dalmatinskoj, 28 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 960 sati naleta (38 dana), pri čemu je izbačeno oko 32 500 tona vode te je prevezeno 198 vatrogasca i vojnika i 13 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Facebook Komentari