Stanje u vatrogastvu: Nemamo opreme, sami kupujemo gorivo, načelnik nas uništava

Požarišta na splitskom području potegnula su razna pitanja.

O tome kakva je situacija u DVD-u Grabovac javno su odlučili progovoriti grabovački vatrogasci za Glas Slavonije.

Tvrde da su od samog osnutka, 1946. godine, među najaktivnijim udrugama u selu, a problemi su se počeli javljati, tvrdi Josip Špoljarec, kada je na mjesto općinskog načelnika izabran Zlatko Pinjuh.

“Ubrzo nakon toga novi načelnik nas je zvao na sastanak gdje nas je doveo pred svršen čin. Priopćio je kako moramo istupiti iz Vatrogasne zajednice Baranje i biti osnivači njegove – Vatrogasne zajednice Općine Čeminac. U protivnom, zaprijetio je kako će nas zauvijek brisati iz općinskog proračuna”, kaže Špoljarec, naglašavajući kako su, nemajući izbora, prihvatili njegov prijedlog.

Nastavlja kako se Pinjuh sam imenovao predsjednikom općinskog VZ-a, a sina Marka postavio za tajnika. I dok je Skupština prihvatila imenovanje načelnika za predsjednika, prijedlog za imenovanje tajnika nije prihvaćen.

Dodaje da ih, od dana osnutka VZ-a, predsjednik angažira za obavljanje tehničkih intervencija, poput zalijevanja travnjaka NK Grabovac (kojega je predsjednik), zalijevanje arheoloških iskopina u Novom Čemincu, osiguranje prilikom “njegovih” manifestacija i slično.

Tvrdi kako je na taj način nastala šteta na opremi, ali da bez obzira na to, od izvanrednih izbora 2014. godine, DVD Grabovac nije dobio ni jedine lipe za kupnju vatrogasne opreme. – Kako bismo imali kada i za gorivo za navalno vozilo vatrogasci daju iz svojih džepova – pita se Špoljarec.

Facebook Komentari