Još jedna žrtva Agrokora, ode brašno i Zdenka: Jaka tvrtka koja je više od 90 milijuna imala kod Gazde ide u stečaj

Vodeći domaći proizvođač pšeničnog brašna Granolio i jedan od dobavljača Agrokora ima blokirane račune, obavijestila je kompanija danas putem Zagrebačke burze. Burza je obustavila trgovanje dionicama Granolija do 14 sati, piše Jutarnji list.

Granolio je Trgovačkom sudu u Zagrebu 17. srpnja dao Prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka. U priopćenju kompanija navodi da poduzima sve radnje kako bi u najkraćem mogućem roku izvršilo podmirenje svojih obaveza i deblokadu poslovnih računa.

Granolio je od Agrokora prije par godina kupio mlinarski biznis i tako postao značajan igrač na tržištu pšenice i brašna. U izvješću o poslovanju u prvom tromjesečju ove godine objavili su da koliko im Agrokor duguje.

Granolio je dao pozajmnicu Agrokor trgovini koja je 31. ožujka iznosila 11,9 milijuna kuna. Grupa također ima regresne obveze na taj dan u vrijednosti 85 milijuna kuna iskazanih na poziciji ostalih kratkoročnih obveza te ostala kratkotrajna potraživanja u istoj vrijednosti. Navedeno je vezano uz poslovanje s koncernom Agrokor.

Obavijest kompanije o blokadi računa i predstečajnom postupku dolazi nakon što je 10. srpnja šef financija u Granoliju Tomislav Kalafatić dao ostavku kao član Uprave kompanije.

Granolio je vlasnik tvrtke Zdenka – mliječni proizvodi d.o.o.

Zdenka se bavi proizvodnjom sira, a najpoznatija je po svojim topljenim sirevima koje je na prostorima jugoistočne Europe proizvodila prva. Godišnji proizvodni kapacitet prerade mlijeka iznosi 36.000.000 litara mlijeka.

Facebook Komentari