Ramljak o svojih 100 dana na čelu Agrokora: Mislim da sve ide prema planu

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, u Vladi danas podnosi izvješće o prvih 100 dana na čelu koncerna.

Ulazeći u Banske dvore, Ramljak je okupljenim novinarima rekao da je manje-više zadovoljan te da je Agrokor na dobrom putu oporavka.

“Mislim da sve ide prema planu”, odgovorio je Ramljak uoči sjednice Vlade na novinarski upit koliko je zadovoljan odrađenim poslom.

Kazao je i kako za sada ne može reći koliko će na kraju biti otpis dugova.

“I vrijeme i turistička sezona idu nam na ruku, rast prehrambenih kompanija je značajan. U tom dijelu vidimo pozitivne pomake. Konzum još čeka dodatno restrukturiranje. Na tome sad radimo i do kraja godine očekujemo da ćemo biti na pozitivnoj nuli”, dodao je Ramljak.

Na kritike roll-up modela kazao je da postoji odluka Suda kako je taj model sukladan zakonu, da ni on ni najveći kritičar Goranko Fižulić nisu tu da tumače zakon. “Banke koje sudjeluju u tom kreditu sigurno imaju dobre pravne savjetnike”.

Zašto Sberbank ne sudjeluje u novom kreditiranju nije komentirao.

Više ćemo čuti na sjednici Vlade, jer je upravo jedna od točaka dnevnog reda njegovih prvih 100 dana na čelu Agrokora. Na dnevnom je redu Vlade, naime, i Informacija o provedbi Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku u Agrokoru.

Share This Article