Plenković sa sjednice Vlade uputio poruku Predsjednici RH, te otkrio da Krstičević nije formalno podnio ostavku

Na kraju rasprave o požarima, sa sjednice vlade Andrej Plenković je poslao poruku predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović ali i otkrio da ministar Krstičević nije ostavku podnio u formalnoj proceduri već kroz medije, kako je rekao premijer.

“Žao mi je da je predsjednica RH dala izjavu koja je očito pogodila potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Ostajem pri stavu da odbijam njegovu ostavku, koja je bila više plasirana kroz medije nego što je bila podnijeta u formalnoj proceduri.”

Premijer se okomio i na medije.

“Dio javnosti i medija lovi nas za svaku riječ, pa se onda iz konteksta krivo i zlonamjerno interpretira, što možda jest nečije pravo, ali je zlonamjerno u ovakvim okolnostima, pogotovo kada se Vlada maksimalno angažirala, kao i sve službe i jedinice lokalne samouprave”, kazao je Plenković.

Ponovio je da je dobro da u požarima nitko nije poginuo i da je tek nekoliko kuća nagorjelo, a štete će, rekao je, biti nadoknađene.

“Otvara se pitanje svih nadležnih institucija u zaštiti od požara, od svih ćemo tražiti dodatni angažman”, poručio je premijer.

Facebook Komentari