Plenković kaže Krstičević ostaje: Znate kako to izgleda, ja nazovem Andreu Gabrijel, potpisi i to je to, ali toga neće biti

Premijer Andrej Plenković, nakon sjednice Vlade održao je konferenciju za novinare, na kojoj je ponovio raniju izjavu da ne prihvaća ostavku ministra obrane, Damira Krstičevića.

“Odbijam bilo kakav razgovor o ostavci, koji radi izvanredan posao. Njegova anticipacija da se vojnici iz Gospića prebace u Split bila je izvanredna reakcija i bila je upravo onako kako predviđa zakon, a to je da HV pomaže vatrogasnim postrojbama u požarima”, rekao je Plenković.

Potvrdio je da Krstičevićeva ostavka nije službeno stigla u Vladu. “Čovjek radi svoj posao. On je maloprije primio Federicu Mogherini, jučer je bila ovdje talijanska ministrica, sutra idemo u Sinj u vojarnu, nakon toga u Zemunik. On radi normalno svoj posao. Jasno vam je da netko tko ulaže toliko energije, znanja, iskustva, ljubavi prema imovini i da želi da i ono što se komentira u pogledu njegova rada bude sukladno onome što se radi. Nije neozbiljno, nego ljudski”, rekao je Plenković.

“Sve je u redu, sve će biti dobro. Idemo dalje”, poručio je Plenković.

Premijera su novinari pitali koliko dugo može “razvlačiti” situaciju s ministrom Krstičevićem, odnosno dokad ona može trajati. “Dokle god hoćemo. Znate kako to ide, ja nazovem Andreu Gabrijel, potpisi i to je to, ali toga neće biti u vezi Damira”, rekao je Plenković.

Facebook Komentari