S Krstičevićem nema prijepora, moje pitanje je bilo zašto vojska nije prije izišla na teren

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović nakon sastanka u Splitu u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje gdje upoznata sa stanjem na požarištima obratila se novinarima. S Krstičevićem nema prijepora, moje pitanje je bilo zašto vojska nije prije izišla na teren. Zašto snage nisu pozvane ranije, kazala je Predsjednica RH. Vojska je, kad je pozvana, odlično odradila i to pitanje nije bilo usmjereno na ministra Krstičevića. Vatrogasni zapovjednici na terenu odlučuju o tome, obavještavaju DUZS, a oni vojsku.

”S ministrom Krstičevićem nema prijepora, nije moja izjava bila protiv njega niti oružanih snaga nego samo pitanje zašto se nije prije procijenilo da vojska ide na teren. Ja sad neću upirati prstom čija je odogovnrost.

Apsolutno nije bilo protiv ministra Krstičevića upereno. On je odličan i dobro radi svoj posao. Posebno oko vremenskih uvjeta da se nisu mogli dići kanaderi. Zašto snage nisu pozvane ranije, to sam se pitala. Procjena je na lokalnim razinama i onda se poziva vojska koja jest na kraju pozvana. Kad je vojska došla na teren odlično je vojska odradila. Ne bih htjela da se moja današnja izjava tumači kao nešto protiv Krstičevića ili OSRH-a Strategiju Nacionalne sigurnosti koju je on izgurao je polazište za ovakve situaicje.

Konačno mišljenje sam rekla dati kad čujem što se događa na terenu. Žao mi je da je ministar tako emotivno reagirao. Mislim da je to bila časna reakcija ako je mislio da ga bilo tko proziva na odogovrnost. Voljela bih da smo o tome razgovarali i dok se čuje od ljudi na terenu što se događalo. Izvješća su bila parcijalana i medijska. Element koji je meni bitan je činjenica da je raketna baza bila zahvaćena”, rekla je Predsjednica.

Uskoro opširnije….

Facebook Komentari