Dugovi ogromni, veledrogerije prijete, Kujundžić uvjerava da će bolnice imati lijekova

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u Osijeku kako hrvatske bolnice unatoč dugovima veledrogerijama sigurno neće ostati bez lijekova.

S Ministarstvom financija će se pokušati postići dogovor o sukcesivnim mjesečnim uplatama veledrogerijama, kako bi se taj dug postupno smanjio. Izjavio je to ministar nakon potpisivanja ugovora o funkcionalnom spajanju osječke i našičke bolnice.

Dug je nažalost velik, na kraju 2016. godine bio je jednak kao i 2015. godine, a sada je dug bolnica veledrogerijama oko 2,8 milijardi kuna, rekao je Kujundžić.

U petak sam o tome razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem i ovih dana razgovarat ćemo s ministrom financija, kako bismo sukcesivno, na mjesečnoj razini, pokušavali uplatiti određene iznose, mimo redovitih iznosa, koje uplaćuju bolnice, kako bi se taj dug postupno smanjivao, poručio je ministar.

Na pitanje koja će se zgrada kandidirati za sjedište Europske agencije za lijekove, Kujundžić je kazao kako su u Ministarstvu imali u vidu Osijek, Rijeku i Split, ali s obzirom na kriterije koji se traže jedino je Zagreb ispunjavao sve uvjete i ima šansu dobiti to mjesto.

Facebook Komentari