Ankica Mamić o požarima: Mi kao država imamo lošu komunikaciju, sustav je u cijelosti zakazao

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostovala je u Novom danu i komentirala način komunikacije državnog vrha za vrijeme katastrofalnih požara koji su pogodili veliki dio Dalmacije.

Mamić je istaknula da dio kritika svakako ide prema premijeru Andreju Plenkoviću. “Ali ono što nitko u medijima nije rekao ni naglasio jest da nigdje ne vidimo župane. Sistem županija je ustrojen tako da bi se problemi građana rješavali na lokalnoj razini, a na službenim stranicama ni županija ni Vlade nema nikakvih objava”, rekla je Mamić.

S druge strane, istaknula je, strana veleposlanstva od jutra svoje građane koji su se našli u Hrvatskoj izvještavaju što se događa. “Od jutra su i švedska i finska ambasada nekoliko puta apdejtale informacije i izvještavale svoje građane što se događa. Ja bih voljela da su i naše državne i lokalne službe poslale upozorenje i građanima i turistima, jer smo mi na neki način odgovorni za sve turiste koji su ovdje, a sustav izvještavanja nije dobar”, rekla je Mamić, dodavši da turisti do ključnih informacija dolaze zahvaljujući društvenim mrežama i naporima stranih veleposlanstava.

“Mi kao država imamo lošu komunikaciju, bez obzira što pojedinci imaju dobro izgrađenu osobnu komunikaciju- Sustav je u cijelosti zakazao. Ja sam surfala po stranicama i Vlade i županija i nigdje nisam vidjela da se događa požar. Ovo je svakako uputa svima koji se bave komunikacijama i u Vladinom uredu i u uredima ministarstava koja su zadužena za ovo područje, kao i županijama, gradovima i općinama, da njihove internetske stranice moraju biti te koje će dati pravu informaciju. Pratiti stvari na društvenim mrežama je zabavno, ali oni bi trebali dati provjerene informacije”, istaknula je Mamić.

Facebook Komentari