Požari u Crnoj Gori: Na ulazu u Bokokotorski zaljev preko mora evakuirano je oko 300 ljudi

Zbog velikog požara koji već drugi dan bjesni na poluotoku Luštica, na ulazu u Bokokotorski zaljev, preko mora evakuirano je oko 300 ljudi.

Ekipe vatrogasaca, zajedno s ekipama Uprave pomorske sigurnosti i vojske Crne Gore, jutros su između pet i osam sati napravile kompletnu evakuaciju cijelog obalnog dijela Luštice u području rta Veslo.

Vatra se širi na čitavom području od rta Veslo prema rtu Mačka i zahvatila je kompletno zaleđe uvale Dobra Luka.

Uz 100 ljudi, koje su evakuirala plovila državnih službi i privatne kompanije Boka pilot, još oko 200 njih evakuirano je s Luštice privatnim plovilima građana Tivta i Herceg Novog.

Direktor crnogorske Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan kazao je da će nakon završene evakuacije jedno od njihovih plovila nastaviti iz opreza patrolirati pred obalom, u čijem zaleđu gori požar za slučaj da netko od kupača nije primijećen tijekom glavne evakuacije.

Vatra se tijekom noći, nošena olujnom burom, unatoč svim naporima vatrogasaca, spustila do samog mora, gdje je čak i zahvatila neke od objekata. Nitko nije ozlijeđen, a hitnom intervencijom evakuirani su svi koji su bili u neposredno ugroženom području, ali i sa šireg obalnog ruba na kojem se širi gusti dim od požara.

Vatra je zahvatila visoku i gustu borovu šumu, a plameni jezici dosižu i po 30 metara visine tako da je požar gotovo nemoguće gasiti sa zemlje. Očekuje se pomoć protupožarnih zrakoplova crnogorskog MUP-a.

Facebook Komentari