Čilić objasnio zašto se rasplakao i kakva je ozljeda u pitanju

Marin Čilić odradio je jednu od najtežih konferencija za novinare nakon frustrirajućeg gubitka finala Wimbledona od Rogera Federera. Švicarac je slavio s 3:0, ali najveće zasluge za takav rezultat idu žuljevima na lijevom tabanu našeg tenisača, zbog kojih nije mogao pružiti svoj maksimum.

Čilić se na polovici drugog seta slomio za vrijeme pauze i briznuo u plač, a sada je u razgovoru s novinarima otkrio i zašto.

“To mi se nije moglo dogoditi u nezgodnijem trenutku od ovog. Imao sam gadan žulj koji sam osjetio još u meču protiv Sama Querreyja. Tekućina se samo nakupljala na dnu mog stopala. Nisam mogao imati brzu startnu reakciju i zato sam se počeo slabije kretati kako je bol bila sve jača”, objasnio je Čilić, koji je svojom upornošću da odigra do kraja osvojio mnoga srca.

“Spoznaja da ne mogu igrati kako znam i mogu mi je vrlo teško pala. Pogotovo jer sam se sjetio kroz što sam sve prolazio posljednjih mjeseci da dođem do ovog rezultata. Bilo mi je žao i mojeg tima koji su dali sve za mene. Jednostavno mi je bilo žao svih u tom trenutku”, objasnio je naš tenisač, kojeg je javno pohvalio i Roger Federer.

“Želio sam dati sve od sebe i nisam želio odustati od finala. Emocionalno me slomila činjenica da ne mogu igrati svoj najbolji tenis kada je to najpotrebnije. Emocije su me preplavile”, zaključio je Marin priču o ozljedi, prenosi gol.hr.

Facebook Komentari