VIDEO Konferencija za medije Dinama povodom otkaza Ivajlu Petevu, novi trener Cvitanović

Sportski direktor Marijan Vlak vodio je konferenciju za medije povodom otkaza Dinamovom treneru Ivajlu Petevu. Bivši hrvatski nogometni reprezentativac 42-godišnji Mario Cvitanović zamijenit će Bugarina Ivajla Peteva, koji više nije trener prve momčadi zagrebačkog Dinama.

Mario Cvitanović nije privremeno rješenje, potpisali smo s njim na godinu dana i vjerujemo da je on naše dugoročno rješenje – rekao je sportski direktor Dinama Marijan Vlak.

– Jako sam sretan da sam dobio priliku. Mislim da smo moj stožer i ja radili jako dobar posao i nekako je logičan slijed bio da postanem prvi trener Dinama. Tu sam, spreman sam, poznajem gotovo sve igrače i mislim da ne bi trebalo biti problema s upoznavanjem – izjavio je novi Dinamov trener Mario Cvitanović.

– S obzirom na to da je ova momčad uglavnom igrala 4-2-3-1 sada nije vrijeme da to mijenjamo jer nemamo vremena. Kao trener želim igrati u više sustava, a sklon sam onom svom 4-3-3 ili 4-1-4-1 ako baš hoćete, no to moramo uigrati.

– Ne bojim se da ću izgorjeti prerano. Želim izazov i na meni je da pokušam napraviti najviše što mogu, dat ću sve što imam da napravimo ono što želimo, a to je sigurno garantiran uspjeh.

Mario Cvitanović je bivši igrač plavih s više od sto nastupa u Dinamovom dresu, a potpisnik je najboljeg rezultata juniorske momčadi, koje je pod njegovim vodstvom stigla do četvrtfinala Lige prvaka, ali je zbog proceduralne pogreške i nastupa igrača koji na to nije imao pravo izgubila priliku nadmetati se s Barcelonom za plasman među četiri najbolje momčadi.

Mnogi igrači koje je tada vodio, poput Olma, Gojaka, Benkovića, Sose i Mora, danas su dio prve momčadi, što je vjerojatno bio jedan od razloga da Cvitanović prvu priliku za vođenje seniorske momčadi dobije upravo na Dinamovoj klupi.

Facebook Komentari