Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo optužnicu protiv Bandića u aferi štandovi

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac u aferi ‘štandovi’, javlja RTL.

Dvije i pol godine nakon podizanja optužnice protiv Milana Bandića i ostalih i slučaju štandovi i čestih odgađanja ročišta, optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je konačno potvrdilo optužnicu.

Bandić je u slučaju štandovi optužen da je s Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Prva optužnica protiv Bandić podignuta je u veljači 2015. i od tada su ročišta više puta odgađanja, zbog promjene odvjetnika ili bolesti optuženika.

Sutkinja Tanja Pavelin Borzić posljednji put je odgodila sjednicu početkom svibnja jer je Bandić tada završio u bolnici kako bi operirao kilu.

Na današnje ročište nije došao nitko od optuženika, a njihovi branitelji nakon ročišta nisu dali izjave.

Informaciju da je potvrđena optužnica novinarima je rekao zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković.

Nakon što je potvrđena prva optužnica protiv Bandića, predmet će biti dodijeljen drugom sucu te bi na pripremnom ročištu trebao biti određen početak suđenja.

Bandić je optužen i u aferi Agram gdje ga se tereti da je za više milijuna kuna oštetio grad, ali u tom slučaju sud tek treba odlučiti o osnovanosti optužnice.

Share This Article