Uzvraćaju udarac: Most ne zna, ne želi i ne može, pa ga bole rezultati Ivana Vrdoljaka i HNS-a

I dok Most traži krivca za poskupljenje struje, podsjećamo da je upravo stranka Bože Petrova upravljala sektorom energetike u protekle dvije godine te da nisu napravili apsolutno ništa, pokazujući da nitko od njihovih „stručnjaka“ nema ni potrebna znanja ni političku volju da donosi odluke. Kad ne znaju raditi, znaju lagati i lažno optuživati, kažu u HNS-u.

Bivši Mostov ministar gospodarstva zadužen za energetiku Tomislav Panenić danas ima obraza u Hrvatskom saboru potpuno neopravdano prozivati Ivana Vrdoljaka kao glavnog krivca, a nije napravio ništa niti je bio sposoban ponuditi rješenje koje bi zaštitilo hrvatske građane ili poboljšalo njihov životni standard.

Istodobno, njegov šef, bivši potpredsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, od kada se pojavio na hrvatskoj političkoj sceni, bavi se bjesomučnim traženjem dežurnih krivaca, služeći se demagogijom, populizmom i lažima, a skrivajući se iza vlastitog nerada, neznanja i nesposobnosti. Očigledno nije ni svjestan koliku je štetu nanio hrvatskim građanima što potvrđuje da Most ne zna, ne želi i ne može, pa ga bole rezultati Ivana Vrdoljaka i HNS-a.

S obzirom da se protiv laži najbolje boriti istinom i činjenicama, evo konkretnih podataka:

Po dolasku na mjesto ministra gospodarstva Ivan Vrdoljak je donio odluku o smanjenju proizvodnje električne energije iz vjetroelektrana prema Nacionalnom akcijskom planu s 1.200 na 744 MW, a sve da bi smanjio trošak za građane u razdoblju od 2013. do 2020. godine s 21 milijarde kuna poticaja proizvođačima na nešto manje od 14 milijardi kuna.
Ivan Vrdoljak je, pored uštede hrvatskim građanima od 7 milijardi kuna, također u svom mandatu ukinuo sve povlastice na otkupnu cijenu proizvedene električne energije iz vjetroelektrana, tako da je ona izjednačena s tržišnom cijenom i kao takva dalje ne opterećuje naše građane.

Ivan Vrdoljak je bio prvi ministar u Vladi RH u čijem mandatu je pojeftinila struja, 1. listopada 2013. godine i to za 10 posto.
HEP je u mandatu Ivana Vrdoljaka zabilježio najbolje rezultate u povijesti i uz smanjenje broja zaposlenih za gotovo 3.000 ostvarivao godišnju dobit od prosječno dvije milijarde kuna.

I posljednji rezultati lokalnih izbora su pokazali da Mostova politika ispraznog kritiziranja, nerada, neodlučnosti i neznanja više ne prolazi kod hrvatskih građana, a najnoviji napadi na račun Ivana Vrdoljaka i HNS-a pokazuju da Most nažalost nije sposoban biti konstruktivan sudionik hrvatske politike, niti na vlasti, niti u oporbi, kažu u HNS-u.

Facebook Komentari