Policija riješila misterij ubojstva i samoubojstva u Makarskoj, riječ je o novcu, a život očito malo vrijedi

Ubijeni trgovac automobilima, Ante Zovko (46) iz Splita, pokopan je u nedjelju, a u javnost su izašli detalji njegova ubojstva u Makarskoj.

Zovko je ubijen u garaži svoga poslovnog partnera Rudolfa Ožića Bašića (60), također trgovca automobilima koji se objesio nakon što je od Zovkova nestanka 26. svibnja policiji davao kontradiktorne izjave i nakon što je sebi prerezao vene i završio na Psihijatriji, javlja Slobodna Dalmacija.

Ožić je dugovao Zovku šest tisuća eura, a njih su se dvojica žestoko posvađali u Ožićevoj garaži.

U Zovka je ispalio najprije jedan hitac u srce, a kako se Zovko nakon toga zarotirao, Ožić mu je drugi hitac ispalio u leđa.

Kada je bacio tijelo u svoju septičku jamu nikad se neće utvrditi, ali je to učinio najvjerojatnije isti dan, kada je pao mrak.

Ožić je živio sam u dvokatnici u izgradnji, a ta kuća je ionako na osami pa nije ni čudo što nitko – iako je bio dan – nije čuo pucnjeve ni vidio ubojstvo.

Kada je Ožićev sin prije petnaestak dana htio provozati očev skuter, uočio je čahuru koje se zabila u podest skutera gdje se drže noge. Vjerojatno je tu čahuru nakon ubojstva tražio i Ožić, ali je nije uspio naći. No, vrlo lako se može pretpostaviti da je nakon ubojstva ubojica našao oba zrna i jednu čahuru.

Mladić je, ne znajući tada da je riječ o ubojstvu mislio da je čahura znak upozorenja njegovu ocu te je izvadio taj metak i stavio ga u plastičnu kutiju. Navodno je tri-četiri dana od tog saznanja vozio i dalje taj skuter dok informaciju u najboljoj vjeri nije dao policiji.

Kada su se policajci domogli te čahure poslali su je na vještačenje, a već prije su poslani Ožićev pištolj marke astra kao i njegov bijeli automobil VW Up koji je Zovko taj dan dovezao u Makarsku, otkriva Slobodna.

Policija u septičkoj jami Makaranina, koji se u subotu objesio, pronašla tijelo muškarca za kojim se tragalo 40 dana

Facebook Komentari