Policija je nakon tjedan dana u Zagrebu uhitila dvojicu koji su pokušali ubiti prijatelja u Novalji

Policija je u petak u Zagrebu uhitila Stjepana Jakovljevića (25) i Denisa Veljkovića (20) zbog sumnje da su šest dana prije, u subotu u ranim jutarnjim satima, iz plinskog pištolja pokušali ubiti prijatelja Vedrana Pongraca (19) u apartmanu u Novalji.

Nakon što su ih priveli policajci PU ličko-senjske u Zadru ispitani su u Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga im je sudac istrage odredio 30-dnevni istražni zatvor.

Trojac je ljetovao u zajedničkom apartmanu u Novalji, a vrijeme su uglavnom provodili na poznatoj plaži Zrće.

Kobne subote u ranim jutarnjim satima izbila je svađa, a potom je došlo i do fizičkog obračuna. Očito su nesporazum odlučili riješiti oružjem. Pucali su Vedranu u glavu iz plinskog pištolja. Metak mu je samo propucao lice.

Iako lakše ozlijeđen, zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Zadar. Za to vrijeme su Jakovljević i Veljković nestali i za njima je bila raspisana intenzivna potraga, pogotovo na otoku Pagu te na području Zagreba. To je i dovelo do njihova uhićenja.

Ostale pojedinosti se za sada ne znaju, kao ni detalji koji su prethodili ranjavanju. Navodno su sva trojica pripadnici navijačke skupine BBB.

Facebook Komentari