Esih objasnila zašto je koalirala s Bandićem a prije izbora je rekla da neće

Nedugo nakon što je konstituirana zagrebačka Gradska skupština, novinarima se obratila Bruna Esih.

Upitana što točno piše u sporazumu kojeg je njezina stranka potpisala sa strankon Milana Bandića, Esih je kazala kako su se u njemu našle zajedničke programske točke.

”To je ono s čim smo se svi mogli poistovijetiti, kao i one točke koje je svaka stranka za sebe smatrala bitnima. Neovisni za Hrvatsku su inzistirali da svatko zadržava svoj politički identitet i ima se pravo zalagati za točke koje su isticali tijekom kampanje”, rekla je Esih.

”Klub Neovisnih za Hrvatsku ima četiri predsjedništva odbora. To su odbori za imenovanje ulica, odgoj i obrazovanje, prostorno uređenje i međugradsku suradnju”, istaknula je.

Upitana je li bilo problema s potpisom Branka Lustiga koji je izabran na listi Milana Bandića, Esih je kazala kako ne zna do kakvih je problema došlo, ali da je dobila obavijest kako je Lustig bolestan.

”Mi smo dobili 26 potpisa, a što se događalo kod Bandića – ne mogu o tome govoriti”, kazala je.

Ističe kako ovaj potpisani sporazum ne želi nazvati koalicijom već programskom suradnjom u kojoj svatko zadržava svoj politički identitet, a o promjeni imena Trga maršala Tita kratko je kazala: ”Već se sve zna. Procedura će se sada pokrenuti. To se mora dogoditi”, rekla je pa odgovorila na kritike upućene zbog izjava iz kampanje kako s Milanom Bandićem nikada neće koalirati.

”Odbijala sam suradnju s njim, jesam, ali stvari su se u međuvremenu promijenile. Mi smo postali stranka i cilj stranke mora biti sudjelovanje u vlasti”, napomenula je te zaključila kako ima svojih 5 ruku koje uvijek može uskratiti.

Facebook Komentari