Život s Vlastom: Velika je razlika između ženskaroša i muškarca koji voli žene

Piše: Vlasta Janton

Ženskaroš ni sam ne zna što želi, trči za površnim odnosima, ako se to uopće odnosom i može nazvati. Nema što dati, ili ne zna dati, njegova sreća nalazi se u trenutnom zadovoljstvu. Ali i sreća je upravo takva, trenutna.

Žena mu je zanimljiva sve dok je ne osvoji, a onda, baca se u potragu za novim plijenom, slatkorječivošću, šarmom, nekim svojim dobro izučenim trikovima.

I podlegnu žene tome, nije da ne. Neće svaka, ali od njih deset bar jedna hoće. A on, misli kako je pravi frajer, neodoljivi muškarac…a nema pojma koliko je ustvari prazan. Slama i ponižava žene da bi uzdigao svoj Ego, dobio potvrdu samog sebe. To rade nesigurni muškarci, muškarci koji na van glume frajera punog samopouzdanja, sigurnog u sebe, zna što želi…a u stvarnosti, tim svojim stavom samo prikriva vlastitu nesigurnost.

Ženskaroš ne bira previše kojoj će se nabacivati, najvažnije mu je da osvoji, da stavi recku više u svojoj memoriji. Nevažno što se na kraju dana osjeća usamljen, prazan i odbačen. Jer, nema ga što ispuniti. Jeftina zadovoljstva ne daju punoću njegovom srcu, a niti spokoj njegovoj duši.

Na kraju dana ostaje sam. Odlazeći od nje, ne sjeća se više ni njenog imena, ni kako je mirisala, ni kakve su joj boje oči. Odlazeći od nje razmišlja ima li kakva tekma večeras ili kako mora zaružiti s frendom. A putem do auta šarmantno se osmjehne još kojoj.

Niti jedna žena ne želi provesti život s muškarcem kojem je svaka žena dobra, niti jedna žena ne želi provesti život s muškarcem kojeg svaka žena može da ima.

Zato postoje oni drugi, muškarci koji vole žene. Ali na onaj pravi, iskren, dubok način. Vole njenu osobnost, njenu dušu, zarobi ih njezin karakter, način na koji se smije, kako zabacuje kosu, gestikulira, način na koji hoda, priča šale, način na koji promatra svijet oko sebe.

To su muškarci čiji pogled prodire u tvoju nutrinu, kroz oči ti vide dušu, muškarci koji slušaju svaku tvoju riječ, pozorno, bez prekidanja, bez potrebe da ženu u tom trenutku stavljaju u drugi plan. Muškarci koji ti daju cijelog sebe, bez bojazni da će biti povrijeđeni, slomljeni. Muškarci koji te drže kao kap vode na dlanu, koji su uvijek tu za tebe, muškarci koji te gledaju s obožavanjem, promatraju tvoje dugačke trepavice, bljedilo tvoje kože ili mali ožiljak na bradi.

Muškarci koji vole žene nisu rijetkost, ima ih. Samo trebate pažljivije pogledati oko sebe, oni se ne razbacuju olako lascivnim riječima, ne prelaze im olako preko usta. Oni ne dijele komplimente šakom i kapom svakoj ženi koju upoznaju. Oni čuvaju svu tu raskoš samo za jednu posebnu, onu za koju osjete da je dodirnula njegovu dušu. Njoj će dati sve. I više nego što ona to može zamisliti. Muškarci koji vole žene učiniti će sve da se žena u njegovoj blizini osjeća poput kraljice, pažena i mažena, njegove oči počivat će samo na njoj, a ne na svakoj ženi koja u tom trenu pored njih prolazi.

On će voljeti njeno tijelo koje i nije savršeno, njeno lice koje ne bi krasilo naslovnice časopisa, on će voljeti nju točno takvu kakva jest. Jer će voljeti ono što ona predstavlja, sve njezine mane, sve njezine vrline, njezin sjaj u oku i tugu kada taj sjaj zamijeni.

Tako da… muškarci koji mijenjaju puno žena, ne znaju što znači biti sa ženom. To nije stvar sposobnosti da se osvaja, već nesposobnost da se voli i pripada.

Facebook Komentari