Anka Mrak Taritaš postala nakratko “umirovljenica”, a za to ima 167 tisuća razloga

Anka Mrak Taritaš kao umirovljenica. Ne, nije bivša HNS-ovka i od danas predsjednica stranke GLAS aktivirala mirovinu nego se u Skupštini grada Zagreba s još dvoje zastupnika koji su s njom otišli iz HNS-a deklarirala kao članica Hrvatske stranke umirovljenika, pišu 24sata.

Za to imaju više od 167.000 razloga. Toliko bi godišnje njih troje trebali dobiti kuna iz proračuna za političko djelovanje. No umalo su ostali bez tog novca. I to zato što su izašli iz HNS-a, a novu stranku još nisu registrirali. Da su u Skupštini bili nezavisni zastupnici, novac ne bi dobili niti oni niti HNS nego bi ostao u gradskom proračunu. Zbog toga se Mrak Taritaš dogovorila sa Silvanom Hreljom, šefom HSU, da se ona i dvoje kolega u Skupštini deklariraju kao članovi kluba HSU te da taj novac dobije HSU kao stranka. Nakon toga HSU će stranci GLAS prebacivati taj novac, koji im je, budući da počinju od početka, tj. od nule, prijeko potreban.

– Riječ je o tehnikaliji kako bi kolege ostvarili zakonom zajamčena prava – pojasnio je ovaj slučaj glasnogovornik HSU Jurica Galešić.

Ismar Avdagić, zadužen za medije kod Mrak Taritaš, negira kako su ovaj manevar napravili zbog novca. Dodaje kako s HSU-om dobro surađuju od prije, da su zajedno bili u predizbornoj kampanji i da su već imali zajednički klub.

– Zbog toga su naši zastupnici prijavili zajednički klub – kaže.

Facebook Komentari