Postignut sporazum s Bandićem, Hasanbegović o tome što se u njemu nalazi

Postignut je sporazum o suradnji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove stranke Stranke rada i solidarnosti i partnera s HDZ-om i Listom grupe birača nositeljice Brune Esih, potvrdila je Esih na ulasku u Sabor, a Zlatko Hasanbegović iznio je ključne točke sporazuma.

U samom sporazmu se govori o načinu raspodjele odbora u Gradskoj skupštini i časničkih dužnosti te se navode konkretni elementi programske suradnje vezano uz određene ključne gradske projekte o kojima odlučuje Gradska skupština, pojasnio je novinarima u Saboru Hasanbegović.

Što se tiče sastava odbora, kazao je da je tu načelno dogovoreno koji klubovi imaju predsjednička mjesta, a sastav će se odrediti do ponedjeljka.

Hasanbegović je potvrdio da će njegovoj stranci pripasti Odbor za imenovanje ulica i trgova, ali će u ponedjeljak o tome odlučiti Skupština.

Ovaj sporazum sadrži samo ono što je u nadležnosti Gradske skupštine, izvan toga područja nismo ulazili jer kao što je poznato sve ostale dužnosti se prema postojećem zakonu dodjeljuju po različitim procedurama putem javnog natječaja, odvratio je na pitanje kani li u Gradu provoditi politiku za koju se zalagao dok je bio HDZ-ov ministar kulture.

Upitan je li Bandić sudjelovao u razgovorima, Hasanbegović je kazao da su razgovore vodili predsjednici klubova zastupnika u Gradskoj skupštini.

Sporazum će biti potpisan u ponedjeljak

Sporazum bi trebao biti potpisan u ponedjeljak, 10. srpnja, uoči konstiturajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja je zakazana za 10 sati.

Trebao je biti potpisan danas, ali je potpisivanje u zadnji trenutak odgođeno, a premda se razloge odgode zasad nije moglo doznati, pretpostavlja se da je problem nastao u 26 potpisa izabranih gradskih zastupnika koji su potrebni za promjenu imena Trga maršala Tita.

Podsjetimo, Esih je novinarima nakon prošlotjednog neuspjelog konstituiranja Gradske skupštine izjavila kako je preduvjet sporazuma da imaju 26 potpisa gradskih zastupnika za promjenu imena Trga maršala Tita.

U HDZ-u su i nakon jučerašnje sjednice Gradskog odbora potvrdili svoje stajalište o tome, naglasivši da su za promjenu imena Trga maršala Tita. Podsjetili su kako je upravo predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu Hini krajem prošle godine najavio HDZ-ovu inicijativu za preimenovanjem toga trga u središtu Zagreba, javlja N1.

Share This Article