Ovacije za Trumpa u Varšavi: Pozivam Rusiju da prestane s destabilizirajućim mjerama u Ukrajini i u svijetu

SAD ima brojne sjajne diplomate, ali nema boljeg veleposlanika od naše divne prve dame Melanije, zahvalio je Donald Trump supruzi koja je u Varšavi pred mnoštvom okupljenih Poljaka najavila njegov govor.

“SAD voli Poljsku i poljski narod, puno vam hvala. Poljaci nisu samo obogatili ovu regiju, već su i Poljaci obogatili i SAD, ponosan sam što sam na izborima imao njihovu podršku.”

“U ime svih Amerikanaca zahvaljujem se cijelom poljskom narodu koji je izrazio dobrodošlicu nama i našim vojnicima, koji su simbol sigurnosti u vašoj demokratskoj Europi. Ponosi smo što su s nama i vojnici drugih država. Hvala vam, obavljate sjajan posao.

Obavili smo sastanak s članicama Inicijative triju mora, SAD je spreman ojačati trgovinske veze i želimo vam omogućiti da Poljska više ne bude talac jednog dobavljača energenata. Predsjedniče, čestitam vama i hrvatskoj predsjednici na vašoj povijesnoj inicijativi Triju mora”, kazao je Trump.

“U Poljskom narodu vidimo dušu Europe, vaša nacija je velika jer je vaš duh snažan. Vi ste ponosna nacija Kopernika, Chopina, Pape Ivana Pavla II. Poljska je zemlja velikih junaka, a vi ste narod koji zna pravu vrijednost onoga što štiti”, kazao je Trump.

“Postoje velike prijetnje našoj sigurnosti, vidite što se događa oko terorizma, ali suočit ćemo se s njima i pobjedit ćemo ih. Važno je da vidimo što se događa. Suočeni smo s ideologijom koja želi terorizam i ekstremizam diljem svijeta, ali obranit ćemo našu civilizaciju. SAD je bio žrtva brojnih napada, ali zaustavit ćemo terorizam. Zajedno ćemo uništiti terorizam, njihovo financiranje i njegovu ideologiju.

Otvarat ćemo granice za one koji dijele naše vrijednosti, ali uvijek ćemo zatvarati granice za bilo kakvi terorizam ili ekstremizam. Ne možemo prihvatiti one koji pokušavaju opravdavati nasilje prema nevinima”, kazao je.

”Pozivam Rusiju da prestane s destabilizirajućim mjerama u Ukrajini i u svijetu, da prestane podupirati režim u Siriji, te da se priključi borbi u obrani moderne civilizacije”, kazao je Trump.

“Moja administracija traži da sve države članice NATO-a konačno ispune svoje financijske obaveze, a rezultat tog inzistiranja su milijarde dolara koje su počele dolaziti za NATO, ljudi su šokirani, jer milijarde dolara dolaze od zemalja koje nisu bile u stanju ispuniti svoje financijske obveze. SAD je demonstrirao da čvrsto stojimo iza članka pet o zajedničkim obvezama oko obrane. Europa mora učiniti više i pokazati da vjeruje u budućnost tako da će uložiti novac u budućnost.”

“Možemo imati najubojitije oružje, ali ako nemamo snažne saveze tada ćemo biti slabi i nećemo preživjeti.

Prilikom dolaska na varšavski trg na kojem će Trump održati govor, dočekan je ovacijama i uzvicima ‘Donald, Donald…’

Prije Trumpa okupljenima se obratila njegova supruga Melania Trump riječima zahvale na dobrodošlici.

Facebook Komentari