Bauk o raspuštanju SDP-ovih ogranaka: Takva mjera ih ponekad još više homogenizira

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk komentirao je medijske napise da će biti raspušteni svi ogranci SDP-a koji su podbacili na nedavnim lokalnim izborima.

Upitan je li istina da će šef SDP-a Davor Bernardić raspustiti sve ogranke koji su pobacili, odgovorio je: “U SDP-u se analiziraju rezultati izbora, a onda će se postupiti suklado zaključcima. Mislim da će ovo što ste spomenuli biti u vrlo rijetkim slučajevima.”

Mišljenja je da raspuštanje pojedinih ogranaka neće uzrokovati veće ‘potrese’, jer će raspuštanjem ogranaka članstvo ostati.

“Takva mjera ih ponekad još više homogenizira”, kaže za N1.

Kako doznaje Novi list, na zadnjoj sjednici Predsjedništva jasno je rečeno i kako će lokalne SDP-ove organizacije koje su na lokalnim izborima podbacile morati ne samo politički odgovarati, nego možda biti i raspuštene, a u tom kontekstu spominje se, primjerice, Opatija i još brojna druga mjesta diljem Hrvatske.

Što se tiče izbora Gorana Selanca za SDP-ov kandidata za suca Ustavnog suda, kaže da su njega izabrali jer se radi o iznimno “stručnoj osobi, impresivnog životopisa, dobro prihvaćenog u javnosti.”

Matu Arlovića nisu podržali jer, kaže, jer imaju pravo birati samo jednog kandidata:”Da se bira više kandidata možda bi i njega izabrali.”

Facebook Komentari