Premijer Plenković u Primorsko-goranskoj županiji, stavit će jedan kamen temeljac i naći se s Obersnelom i Komadinom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će danas Primorsko-goransku županiju

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Predsjednik Vlade posjetit će ujutro Industrijsku zonu Bakar. U zgradi Uprave Industrijske zone, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić predstavit će predsjedniku Vlade projekt Grada Bakra „Gospodarsko središte Hrvatskog primorja“. Nakon toga, predsjednik Vlade posjetit će tvrtku „Euromodul“, a potom i tvrtku Orada Adriatic. Posjet Industrijskoj zoni Bakar predsjednik Vlade završit će polaganjem kamena temeljca za izgradnju proizvodnog pogona tvrtke Mont Komerce.

Industrijska zona Bakar ukupne je površine 500 ha2, što je čini površinom najvećom zonom u Hrvatskoj, a u njoj trenutno djeluje 191 poslovni subjekt. Prema vrsti djelatnosti gospodarskih subjekata podjednak je broj proizvodno-prerađivačkih, logističko-distribucijskih i trgovačko-uslužnih tvrtki. Svojim kontinuiranim razvojem postala je strateško gospodarsko središte ne samo za Grad Bakar i Primorsko-goransku županiju, već i za cijelu Hrvatsku.

U 11.00 sati predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom, a u 11.40 sati s gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom.

Facebook Komentari