Sinčić: Zar se svi smatrate samo najamnicima?

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić objavio je ogorčeni status na facebooku u kojem kritizira, kako kaže, ”propagandu života iznad vlastitih mogućnosti”.

”Moj susjed radi 10 sati na dan. Nije mogao djetetu kupiti knjige, jer eto, nisu svi gradovi Zagreb i nemaju sva djeca besplatne knjige. Nekome je 1.000 kn ogromna svota i mora je platiti na karticu, na rate, ulaziti u minus. To je za većinu život iznad mogućnosti, ulaziti u minus”, piše Sinčić.

Smatra kako samo neki danas mogu kupiti stan u gotovini.

”Još je gora propaganda da želja za vlastitim domom znači život iznad mogućnosti. Nitko danas nema mogućnosti kupiti stan u gotovini, osim Todorića i sličnih. Ja ne mislim da bi auto i stan trebali biti iznad mogućnosti ikome, bilo saborskom zastupniku, profesoru ili podopolagaču. Žalosno je da itko misli da to ne zaslužuje… Iskreno mi je žao”.

Šef Živog zida smatra kako bi svi pošteni radnici, bilo koje profesije trebali imati mogućnost da zarade dovoljno za svoj stan.

”Zapitajte se svi gdje bi danas živjeli da su našim roditeljima usadili u glavu tu retardiranu rečenicu da im je imati vlastiti dom iznad mogućnosti. Samo zato jer nisu bili ministri, direktori ili gradonačelnici. Bez obzira koliko su pošteno radili svoj posao. Zar su medicinske sestre, prodavači, proizvođači mlijeka ili jabuka, čistači ili vozači bezvrijedni?

Zar se svi smatrate samo najamnicima bez prava da svojoj djeci nešto sagradite, ostavite?”, upitao se na kraju Sinčić.

Facebook Komentari