VIDEO Drama u Prečkom: Odlikovanog hrvatskog branitelja deložiraju, uhićenja članova Živog zida

U tijeku je deložacija obitelji Selimović iz Zagreba zbog kredita RBA zadruge, tvrde iz Živog zida. Selimović je odlikovani hrvatski branitelj.

Na mjestu događaja su aktivisti Živog zida, policija i vatrogasci. Aktivisti Živog zida pokušavaju spriječiti deložaciju, a pridružili su im se i građani koji su tijelima blokirali auto ovršitelja.

Na terenu je dramatično. U jednom trenutku netko je iz stana prijetio bombom. Selimović je u jednom trenutku zaprijetio da će se baciti kroz prozor. Vlasnica stana tvrdi da više nije mogla vraćati svoj kredit jer je bila prisiljena vraćati drugi kredit za koji je bila jamac, prenose mediji.

Mediji donose kompliciranu priču

U zagrebačkom naselju Prečko policija provodi deložaciju na kojoj je došlo do dramatične situacije nakon što je stariji muškarac zaprijetio da će skočiti s prozora. U stanu u kojem se izvršava deložacija stanuje Lidija Selimović, njezin otac Adolf i njezina maćeha.

Stan je 2007. kupila umirovljena inspektorica MUP-a Gordana Blažun, zajedno sa suprugom Draženom, piše Jutarnji list. Deložacija je započela oko 10 sati u Ulici Marijane Radev, a pripadnici Živog zida i građani tijelima su blokirali automobil sudskih ovršitelja.

Gospođa Selimović tvrdi kako je bez stana ostala jer je bila primorana vraćati drugi kredit za koji je bila jamac, te nije više mogla vraćati kredit za svoj stan. Gospođa Blažun, pak, tvrdi kako su preuzeli otkup stana i Lidiji Selimović isplatili razliku u gotovini 2007. godine, za time je s mužem uselila u stani, ali se Selimović nije htjela iseliti i molila ju je za razumijevanje.

Blažun je privedena nakon što je Selimović pozvala policiju i optužila obitelj umirovljene inspektorice da joj je provalila u stan, a dok je bila na policiji Selimovići su pormijenili bravu na stanu.

Policija je tek iza 12 sati uspjela ući u stan u kojem su na podu sjedili članovi Živog zida. Ovršitelj, koji je također ušao u stan, pozvao je aktiviste da napuste stan, no oni su nastavili pružati miran otpor prema policiji i ovršitelju. Sat i pol kasnije policija je iz stana počela iznositi aktiviste te je iznesla i saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara koji je zabilježio snimku svog iznošenja i objavio je na svom Facebooku.

Facebook Komentari