Policajci došli na Rab rješavati talačku krizu trajektom jer su im gliseri u Savudriji?

Jučerašnja situacija na Rabu na noge je podigla brojne pripadnike policije, i to ne samo iz nadležne Policijske uprave primorsko goranske.

Nakon što je razvojačeni ratni veteran Srđan S. rafalom iz kalašnjikova pokosio psihijatra, pucao po policiji i zabarikadirao se u kući, na teren su helikopterom prebačeni i specijalci iz ATJ Lučko, obučeni za takve situacije.

No, dio njihovih kolega policajaca do Raba je bio prisiljen doputovati – redovnom trajektnom linijom, što je izazvalo čuđenje i interes brojnih svjedoka.

Naime, lokalna Policijska uprava primorsko goranska u svojem sastavu ima na Postaju pomorske policije, a plovila koja su im na raspolaganju razmještena su po cijelom teritoriju njihove nadležnosti, odnosno PPP Rijeka tako svoja plovila ima na Krku, Rabu, Malom Lošinju i u Rijeci.

Teglili tonu opreme

Iako su iz policijskih redova potvrdili da je dio njihovih kolega na teren na Rab dospio trajektom, pokušavali su odluku nadležnih objasniti tumačenjem da je tome tako jer su njihovi kolege na teren morali tegliti i tonu dodatne opreme koja se koristi u složenim situacijama nalik ovoj; nije razjašnjeno o kojoj je točno opremi riječ a da bi se morala prevoziti trajektom umjesto policijskim plovilima, piše Index.

Međutim, neki njihovi kolege diskretno su portalu dali do znanja da su sva plovila koja imaju na raspolaganju poslana u Piranski zaljev i njegovu okolicu zbog incidenata na tom području.

Inače, policija u svojoj floti ima nekoliko desetaka plovila najpoznatijih domaćih proizvođača, kao što su zadarski SAS Vektor, rapski Pičuljan i RIS Marine iz Zagreba.

Share This Article