Nova, legalna droga: Izaziva pravu euforiju, no moguće su i teške halucinacije

Partijaneri su se rasporedili po hrvatskoj obali, a dobar dio njih zabavlja se na Zrću, koje su meidji i javnost s godinama prozvali hrvatskom Sodomom i Gomorom. Mnogi se ne mogu načuditi njihovom raskalašenom ponašanju, a razlog kod mnogih moguće leži u konzumacije nove, skroz legalne droge.

Naime, glavni hit je konzumacija balona s plinom dušikovim oksidom. Plin nije na popisu droga te se ponajviše koristi u medicini i ugostiteljstvo. No, njegova konzumacija izaziva omamljeno stanje.

Odmah po udisanju nastaje osjećaj euforije, no plin može izazvari i teške halucinacije. Zbog nelegalne trgovine prethodnih godina preprodavačima ovog plina, koji se inače pakira u metalnim ampulama, račune su pomrsili carinici koji su u kontrolama zaplijenili i veće količine ampula s plinom, ali i balone te inhalatore.

Ovog ljeta preprodavači su doskočili tom problemu – sada omamljujući plin prodaju uz pomoć fiskalnih blagajni te partijanerima uredno izdaju račune.

Plin prodaju tako što ga upuhuju u balone koje zatim prodaju turistima, koji ih bezbrižno konzumiraju na plaži, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari