Mrsić: Ako SDP postoji samo zbog ustaša i partizana onda takva stranka nema budućnosti u modernom društvu!

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić osvrnuo se na FB stranici na izjave koje je u intervjuu za Točku na tjedan N1 televizije dao župan primorsko-goranski Zlatko Komadina.

Ako SDP postoji samo zbog ustaša i partizana onda takva stranka nema budućnosti u modernom društvu!

Upravo to čini razliku između SDP-a za kojeg se zalažem i kakvog želim, a želim SDP kojem je napredak društva na prvom mjestu!

Današnji intervju na N1 potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadina trebao je poslužiti da popravi štetu koju je opet u javnosti izazvao Davor Bernardić smjenama u Klubu zastupnika, dodatno produbljujući podjele u stranci. Komadinina izjava da SDP ne može propasti jer mi imamo ustaše i partizane je izjava kojoj je mjesto u prošlom stoljeću, te se ovakvo viđenje politike svodi na netoleranciju, podjele i bezperspektivnosti.

Ako je to sukus rada i djelovanja stranke onda ta stranka – ponavljam – nema budućnosti. SDP postoji i treba opstati kao jedan od temeljnih faktora u razvitku demokracije naše zemlje.

Želim SDP koji zastupa antifašizam, koji se zalaže za ljudska prava, prava manjina, prava ljudi koji rade i žive od svog rada. SDP koji se zalaže za slobodu govora i jasno ograduje od netolenrancije i bilo kakve vrste nasilja.
Svesti to na partizane i ustaše je velika zabluda !

Nažalost Zlatko očito još uvijek ne može prijeći preko svog osobnog sukoba sa Zoranom Milanovićem te se s njime obračunava preko članova Kluba SDP-a u Hrvatskom saboru. Nesporna je činjenica da od 27 prisutnih na Klubu – 10 je bilo protiv smjene, jedan nije glasao, dvoje je bilo suzdržano, 14 je bilo „za“. Izjaviti da je ostalih deset koji nisu došli na sjednicu Klub bilo „za“ je jadno i neargumentirano.

I ja sam jedan od tih deset koji nisu bili nazočni, taj – čija je smjena kukavički odrađena. Zlatko voli baratati alternativnim činjenicama i vjerojatno je on jedan od tih spomenutih dinosaura čiji rok trajanja polako ističe.
Da – članice i članove treba slušati, ali očito ne čujemo ih i shvaćamo jednako.

Milanka i ja govorimo ono sto članovi i građani u međuvremenu na svakom uglu govore. Zašto to ne želimo jednako shvatiti? Promjene su neizbježne i samo pitanje vremena.

Promjene Statuta nisu ono što će mijenjati stranačku ideologiju ili kreirati novu politiku. To nam neće poboljšati rejting, niti će građani zbog novog Statuta glasati za nas. Promjene i izgradnja drugačijeg demokratskog SDP je ono čemu se nadaju građani i većina članstva.

I da – onaj koji se ne može mijenjati i adaptirati potrebama okoline – taj će izumrijeti. Zakon prirode. Ja zagovaram iskorak i konkretne korake demokratizacije stranke – novi, svježi pogled u budućnost.

Umjesto da se suočimo s lošim rezultatima, formiran je komitet petorice koji će to odlučiti umjesto članstva. Umjesto jedinstvenog pristupa raspuštaju se organi prema bliskosti sa čelništvom stranke. Tako se raspušta Split, ali ne i Šibenik, raspušta se ili će se raspustiti Dubrovnik, ali ne i Zagreb.

Odgovornost se traži na lokalnoj razini, ali ne i odgovornost Davora Bernardića za Zagreb.
Sa svim tim je očito i Zlatko suglasan i podržava Bernardića, ali će biti i odgovoran za sve što se bude događalo u budućnosti.

Ako SDP postoji samo zbog ustaša i partizana onda takva stranka nema budućnosti u modernom društvu!Upravo to čini…

Posted by Mirando Mrsić on 2. srpnja 2017

Facebook Komentari