Plenković se suglasio s imenovanjem dvoje novih savjetnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Premijer Andrej Plenković suglasio se s imenovanjem dvoje novih savjetnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Tamara Perišin, redovita profesorica na zagrebačkom Pravnom fakultetu, postala je posebnom savjetnicom ministrice Blaženke Divjak za pravo, akademsku mobilnost i izvrsnost u EU-u, a Maro Alavanja posebnim savjetnikom ministrice za odnose s javnošću.

Oboje su angažirani bez zasnivanja radnog odnosa, s tim da Perišin ministricu savjetuje besplatno, a Alavanja uz mjesečnu naknadu od 4.000 kuna.

Prema službenoj biografiji, prof. dr. sc. Tamara Perišin diplomirala je cum laude na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, magistarski studij završila je na University of Oxford, a doktorirala je na zagrebačkom Pravnom fakultetu uz međunarodno povjerenstvo za obranu disertacije. Usavršavala se na cijelom nizu institucija: T.M.C Asser Instituut u Den Haagu, Georgetown University u Washingtonu D.C., University of Michigan, na Europskom sudu pravde, na Central European University u Budimpešti, na Max Planck institutu za komparativno javno pravo i međunarodno pravo u Heidelbergu te na Harvardu.

U uredništvu je časopisa ‘Croatian Yearobook of European Law and Policy’ i časopisa ‘Zagrebačka pravna revija’ te sudjeluje u pokretanju međunarodnog časopisa ‘SEE Law Journal’. Autorica je brojnih znanstvenih članaka te znanstvene knjige ‘Free Movement of Goods and Limits of Regulatory Autonomy in the EU and WTO’.

Stručnjak za digitalne komunikacije Maro Alavanja asistent je i diplomant odnosa s javnošću na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, u javnosti poznatiji kao voditelj odnosa s javnošću Hrvatske narodne stranke. Prethodno je surađivao i s SDP-om, a u kampanji za parlamentarne izbore zbližio se s ‘američkim PR magom’ Alexom Braunom.

Bio je glasnogovornik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH te predsjednik Studentskog zbora na Bernaysu, piše tportal.

Facebook Komentari