Obilježena 20. godišnjica utemeljenja Kluba 102. brigade Hrvatske vojske

U Šišincu je, povodom obilježavanja 20. godišnjice utemeljenja Kluba 102. brigade Hrvatske vojske, Svetom misom u crkvi Sv. Marte te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen gaja odana počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Obilježavanju je nazočio i sisačko-moslavači župan Ivo Žinić koji je podsjetio na stradanje 102. brigade.

Župan je zahvalio Klubu na svemu što čini kako njihovi poginuli i nestali suborci ne bi pali u zaborav te što prenose istinu o Domovinskom ratu.

„Sjećam se upravo tih dana prosinca 1991. godine jer sam bio jedan od sudionika te operacije. Bilo je žalosno kada ta operacije nije uspjela. Još jednom hvala svima koji vode brigu da se ovaj događaj ne zaboravi, da se ne zaborave naši branitelji, ali evo i da se prenosi istina o Domovinskom ratu.“- kazao je Žinić.

Predsjednik Kluba veterana Domovinskog rata 102. brigade Hrvatske vojske – Novi Zagreb, Željko Vranić, istaknuo je kako osim 20. godišnjice utemeljenja Kluba obilježavaju i 26. obljetnicu formiranja same brigade.

Dodao je kako Klub, koji ima oko 80 stalnih članova, ovaj spomenik održava skupljenim donacijama i uz pomoć Općine Lekenik.

Facebook Komentari