Dačić: Važno je definirati koja pitanja su stvar prošlosti, kojim pitanjima treba da se bavimo sada i u budućnosti

Dolaskom u Dubrovnik predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ja smo pokazali da nam je stalo do dobrih odnosa s Hrvatskom, izjavio je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Važno je definirati koja pitanja su stvar prošlosti, kojim pitanjima treba da se bavimo sada i u budućnosti”, naglasio je Dačić na Dubrovnik forumu.

Kako je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova, Dačić je dodao da je važno da dobar trend, koji je nastao susretom predsjednika Vučića s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, njenim dolaskom na inauguraciju i dolaskom Vučića u Dubrovnik, bude nastavljen i da se to iskoristi za budućnost odnosa s Hrvatskom.

“Važno je da postoje ovi sastanci, da postoji dijalog i da se ostavlja što manje prostora za krizne situacije”, izjavio je šef srpske diplomacije.

Dačić je naglasio da svi u regiji trebaju biti spremni tražiti zajedničke interese.

“Veoma je važno da postoji dijalog, kao i da se traže zajednički pogledi na budućnost. Treba imati u vidu da je EU najpopularnija na Balkanu, upravo zato što se svuda preispituje način funkcioniranja EU-a”, rekao je.

Dačić je, podsjeća se u priopćenju, boravio u Dubrovniku gdje je u subotu prisustvovao sastanku ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi.

Sastanci Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi u Dubrovniku označili su završetak jednogodišnjeg hrvatskog predsjedavanja, a naredni predsjedavajući u Procesu suradnje u jugoistočnoj Europi je Slovenija.

Facebook Komentari