Štromarovo pismo HNS-ovcima: Očekujem da će se priključiti oni siti agonije koju su Hrvatskoj više puta nepotrebno priuštili Božo Petrov i ekipa

V.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke Predrag Štromar, poslao je članovima stranke svojevrsno ‘motivacijsko’ pismo. Donosimo ga u cijelosti.

‘Drage HNS-ovke i HNS-ovci,

nalazimo se u dinamičnom i zahtjevnom razdoblju za Republiku Hrvatsku, ali i za HNS.

Potpuno spremni na političku cijenu koju možemo platiti, svjesno smo preuzeli odgovornost za sudjelovanje u Vladi RH i konačno pokrenuli izlazak iz ideoloških rovova i stavljanje sadržaja u prvi plan. Ovim potezom pridonijeli smo političkoj stabilnosti, uštedjeli državi puno novca, omogućili pristup fondovima Europske unije i pomogli da nakon dvije godine nerada država konačno profunkcionira. Pred nama je sada razdoblje jačanja stranke.

U povijesti HNS-a mnogi su važni i utjecajni političari odlazili iz stranke i birali svoj politički put, ali stranka je svejedno nastavila svoj razvoj i ostala stabilna i parlamentarna svih 27 godina svoga postojanja. Budućnost HNS-a odredit će isključivo rezultati našeg rada, kako do sada, tako i u buduće.

Na nacionalnoj razini trenutno pripremamo konkretne mjere za depolitizaciju i reformu obrazovanja, kao i mjere za konačno sređivanje stanja u katastru i zemljišnim knjigama, jer su to teme koje zanimaju većinu hrvatskih građana i utječu na kvalitetu njihovih života, bez obzira na stavove i svjetonazore. Kako smo i najavili, HNS će svoje vrijednosti i projekte unijeti u Vladu RH, a svoje svjetonazore i vrijednosti ćemo i dalje beskompromisno zagovarati i zastupati.

HNS trenutno ima više od 40 000 članica i članova stranke, a broj upisa i ispisa evidentira se u Registru članova Središnjeg ureda HNS-a u Zagrebu na dnevnoj bazi. Od posljednje sjednice Središnjeg odbora HNS-a održane 7. lipnja 2017. godine do danas, iz stranke se ispisala 451 osoba, a upisalo se njih 90 te ne očekujemo veći odljev članstva u budućem razdoblju. Naprotiv, očekujemo da će nam se priključiti građani koji su siti podjela, umorni od izlazaka na birališta i ponovne agonije koju su Hrvatskoj više puta nepotrebno priuštili Božo Petrov i ekipa.

Iako smo već zakoračili u ljeto i zaslužene godišnje odmore, puno je posla pred nama. Podsjećam vas da nas na jesen čekaju unutarstranački izbori, a kako bismo ih uspješno proveli potrebno je stvoriti preduvjete. Pozivam vas da tijekom ljeta pripremite podružnice za održavanje skupština.

Cilj HNS-a, cilj svih nas je učiniti Hrvatsku boljom, otvorenijom i tolerantnijom zemljom u kojoj su najveća vrijednost ljudi, a ne sjene prošlosti. Vjerujemo u vlastitu sposobnost i vjerujemo u vas.

Ovim putem želim vam još jednom zahvaliti na vašem trudu i radu, na podršci i konstruktivnim kritikama, na svakoj emociji uloženoj u bolju Hrvatsku kojoj stremimo.

Danas je, više nego ikad prije, vrijeme za nove iskorake, teške i hrabre odluke koje nose rizik, ali i nadu da smo u stanju pomoći svojoj zemlji.

S poštovanjem,
Predrag Štromar
v.d. predsjednika HNS-a’

Facebook Komentari