VIDEO Jandroković: Mi ćemo sigurno vrijednosti antifašizma ugraditi i u CETA-u kako se stvari razvijaju

Saborski zastupnici raspravljaju o CETA-i, gospodarskom i trgovinskom sporazumu između Kanade i EU i njezinih država članica, koji je veoma inspirirao pojedine zastupnike, javlja dnevnik.hr.

Željko Reiner iz HDZ-a branio je CETA-i rekavši da je naš izvoz u Kanadu gotovo nikakav te se nada da će se ovim sporazumu to promijeniti. ”U ovom trenutku glavni naš prozivod izvoza u šumovitu Kanadu je hrvatski hrast. Taj će sporazum olakšati investicije, nestat će prepreke koje sada postoje. Već sada imamo vrlo svježe kanadske investicije u Slavoniju od 50 milijuna kuna”, kaže Reiner.

Kako je tema antifašizma pronašla put i u raspravi o gospodarskom sporazumu Kanade i EU, predsjednik Sabora Gordan Jandroković se našalio komentarom: ”Mi ćemo sigurno vrijednosti antifašizma ugraditi i u CETA-u kako se stvari razvijaju”.

Tomislav Žagar iz Mosta naglasio je kako je Kanada daleko veće gospodarstvo i daleko veća zemlja, pa da Hrvatska ne može konkurirati njezinim cijenama i upitao što ako dođe do raznih tužbi. ”Što će biti ako te koorporacije nas tuće zbog slobodne trgovine?”, pitao je te koristio bećarac.

”Da ne bi bilo bećarca: Nitko nema što Slavonac imade, svježu papriku ravno iz Kanade”

Facebook Komentari