FOTO, VIDEO: NASA na Marsu snimila fotografije fosiliziranih izvanzemaljskih kostiju?

Lovci na NLO-e tvrde da su na Marsu pronašli fosilizirane kosti izvanzemaljaca nakon što su pregledali snimke koje je napravio NASA-in rover Curiosity.

NASA-in rover Curiosity istražuje površinu crvenog planeta od 2009. godine, a sve njegove slike su u javnoj domeni.

Lovci na NLO-e okupljeni u grupu Martian Archaeology tvrde da se na dvije fotografije, koje je Curiosity snimio, nalaze fosilizirane kosti izvanzemaljaca – na jednoj se navodno nalazi bedrena kost koja viri iz površine planeta, a na drugoj fotografiji se vidi nešto što sliči kostima kuka.

Grupa je fotografije prezentirala u videu s još nekoliko fotografija koje je snimio Curiosity, a za koje smatraju da pokazuju “znakove života” – lišajeve i gljive te drugi oblici biološkog života na Marsu.

U posljednjih mjesec dana već je bilo sličnih tvrdnji o postojanju izvanzemaljskog života na Marsu, također na temelju fotografija koje je snimio Curiosity. Prošlog tjedna rover je na površini Marsa snimio misterioznu okruglu stjenovitu formaciju.

Ta je formacije uzbudila lovce na izvanzemaljce koji su danima na internetu nagađali kako je do toga došlo. Većina je sugerirala da su stijene “uređene”, tj. da su ih postavili drugi oblici života ili da su pak dio veće zakopane strukture.

“Što god vidimo ovdje, to je u savršenom krugu i jako se razlikuje od kratera koje inače vidimo na Marsu, na Mjesecu i na drugim planetima u Sunčevu sustavu. Ovo izgleda kao da su ove stijene bile uređene u ovu kružnu formaciju.

“Ili to ili ovo bi moglo biti neka vrsta ruševine. Jedno je sigurno, nikada nisam vidio ništa slično na Marsu. To jednostavno izgleda jezivo”, rekao je jedan entuzijast u videozapisu na YouTubeovom kanalu SecureTeam10.

Usporedili su je i s drugom formacijom, otkrivenom u 2015. godini, koja je izgledala slično Stonehengeu. Formacija uočena na vrhu brežuljka postala je poznata pod nazivom Marshenge.

Stručnjaci su to odbacili kao dokaz o izvanzemaljskom životu, ustvrdivši kako se najvjerojatnije radi o rezultatu prirodnih geoloških fenomena koji se također mogu vidjeti i na Zemlji, prenosi dnevnik.hr.

Share This Article