U četvrtak će svi žuriti na Bregovićev koncert pa će zagrebačka Gradska skupština sigurno biti brzo konstituirana

Zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, u srijedu je održao konferenciju za novinare, na kojoj je najavio koncert Zagrebačke filharmonije i Gorana Bregovića.

“U četvrtak će svi žuriti na Bregovićev koncert pa će zagrebačka Gradska skupština sigurno biti brzo konstituirana”, rekao je Bandić na najavi Zagrebačkog kulturnog ljeta. Na pitanje je li uvjeren da će skupština doista biti složena “iz prve”, citirao je Krležu: “Nigdar ni bilo…”

Podsjetimo, konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba zakazana je za sutra u 10 sati.

Zagrebački Gradski odbor HDZ-a odlučio je na sjednici ranije ovoga tjedna da će surađivati s pobjednikom lokalnih izbora u Zagrebu, gradonačelnikom Milanom Bandićem ističući kako je temelj tih razgovora provođenje njihovih projekata, te su istaknuli kako se treba promijeniti ime Trga maršala Tita, podsjetivši kako je to izvorno prijedlog HDZ-a, i to ne referendumom.

Inače, koncert Bregovića i Zagrebačke filharmonije bit će održan u četvrtak, 29. lipnja, u 21 sat, na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, u sklopu festivala Zagreb Classic, prvog open-air festivala klasične glazbe, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović uz pratnju njegova Orkestra za svadbe i sahrane pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića predstavljaju najnoviji Bregovićev autorski projekt – Tri pisma iz Sarajeva.

Posrijedi je svojevrsni violinski koncert skladan za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu, u kojemu kroz medij glazbe Bregović nudi vlastitu umjetničku viziju novoga i pomirenog, tolerantnoga, multikulturalnog i multikonfesionalnog svijeta.

Brojnim glazbenicima na pozornici Tomislavova trga pridružit će se i 3 vrsna solista: Mirjana Nešković, klasična violina (Srbija), Zied Zouari, orijentalna violina (Tunis) te Gershon Leizerson, klezmer violina (Izrael).

Projekt je premijerno predstavljen u Parizu lipnja 2016. godine, a nakon Bruxellesa i Budimpešte, Bregović s posebnim uzbuđenjem najavljuje zagrebačku izvedbu te ističe kako mu izvedba na festivalu Zagreb Classic znači više nego bilo gdje u svijetu.

Facebook Komentari