Ranko Ostojić zbog promjene Trga maršala Tita Pupovca i Bandića utrpao u vlak ustašizacije, u kukavice i štošta

Bivši SDP-ov ministar i predsjednik udruge Pozitiva, Ranko Ostojić, priopćenjem je komentirao recentna događanja oko izmjene imena Trga maršala Tita u Zagrebu.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Promjena imena zagrebačkog Trga maršala Tita omalovažavanje je herojstva naših djedova, baka, očeva i majki koji su, upravo pod vodstvom Maršala, krvlju obranili slobodu nacifašističkog okupatora i njegovih domaćih sluga.

Riječ je o pokušaju ponižavanja one velike većine građana Hrvatske koja je tijekom Drugog svjetskog rata u savezu sa slobodarskom Europom i svijetom pružala otpor zlu i izvojevala jednu od najvećih pobjeda u hrvatskoj povijesti. Na uklanjanju spomena na onog koji je vodio taj otpor, maršala Tita, inzistiraju oni koji tu pobjedu lažno predstavljaju kao “najveći poraz hrvatskog naroda”, a njihove ucjene prate kukavice koje u strahu od gubitka vlasti spremno uskaču u vlak ustašizacije hrvatskog društva.

Udruga Pozitiva će podržati svaku akciju koja za cilj ima sprečavanje politikantske trgovine uspomenom na vrijeme kada je hrvatski narod bez kalkulacije rekao ne nacifašizmu i pobijedio zlo. Pozivamo i sve političke aktere da ne kalkuliraju, ne skrivaju se iza ličkih i inih partizanskih jedinica, nego da bez kalkulacije dosljedno svom deklariranom antifašizmu iskoriste sav utjecaj i ugled kako bi upravo na ovoj točki zaustavili zlo. Kalkuliranje i kolaboracija, pokazalo se, vode samo daljnjem propadanju antifašističkog karaktera hrvatskog društva, što znači i hrvatskog društva kao takvog”, stoji u priopćenju koje potpisuje Ostojić.

Facebook Komentari