VIDEO Uspio prosvjed i blokada ovrhe nad djetetom u Splitu: Molili, pjevali, pridružila se i Severina, Karan…

Sudska ovrha sina splićanke Nine Kuluz zakazana je za 11 sati, a prosvjed kojim će se to pokušati spriječiti trajat će se od 9 do 13 sati. Oko 11:45 javljeno je da je ovrha djeteta odgođena.

Nina Kuluz sina Cesarea je odvela iz Italije prije šest godina. Alessandro Avenati pokrenuo je niz postupaka i u domovini i u Hrvatskoj, a po odluci talijanskih i hrvatskih sudova dječak se treba predati ocu. Sutkinja splitskog Općinskog suda smatrala je da dijete ne bi trebalo izručiti ocu u Italiju, no njeno mišljenje nisu dijelili suci Ustavnog i Županijskog suda u Splitu. Protiv Kuluz se vode i dva kaznena postupka, jedan u Italiji, a drugi u Hrvatskoj, i to zbog toga što je bez pristanka drugog roditelja odvela dijete iz Italije, prenosi N1 televizija.

Na prosvjed je došla Severina.

Policijski službeni pružaju asistenciju prilikom izvršenja akta od strane nadležnog suda i Centra za socijalnu skrb. Policija postupa sukladno zakonu i pravilniku koji uređuje suradnju između suda, policije i Centra za socijalnu skrb. Što se tiče javnog okupljanja, nama je ono uredno prijavljeno i osiguravamo ga sukladno zakonu o javnim okupljanjima, zasad nije bilo potrebe za intervencijom. Policija će poduzeti sve potrebne radnje da se očuva javni red i mir i da se zaštite građani. Što se tiče izvršenja same odluke suda, sva pitanja o tome trebaju biti upućena nadležnom sudu,” rekla je Ana Čepić iz splitske Policijske uprave, javlja Index.

Pred stanom Nine Kuluz prosvjednici mole Oče naš. Svi očekuju odgađanje ‘ovrhe’ djeteta. Prije toga nekoliko stotina prosvjednika okupljenih pred stanom Nine Kuluz pjevalo je ‘Kad se male ruke slože’, ‘Nije u šoldima sve’… Dječak Cesare i njegova majka nalaze se u stanu u zgradi u koju je nemoguće ući zbog policijske ograde.

Facebook Komentari