Završava produženi vikend, stvaraju se kolone – HAK poziva na strpljenje

Produženi blagdanski vikend bliži se svom kraju pa će na prometnicama biti sve više automobila. No, treba voziti oprezno jer se na pojedinim dionicama prometuje otežano.

Na autocesti A1, na izlazu iz tunela Ledenik u smjeru Zagreba, zbog zapaljenog vozila i dima vozi se uz ograničenje brzine od 60km/h i zastoje, u koloni od oko 3 km, javlja HAK i poziva vozače na strpljenje.

Pojačan je promet na autocesti A1, osobito na dionici između čvorova Maslenica i Sveti Rok te na dionici od Karlovca prema Zagrebu, na A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Zagreba, duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale, na otoku Krku i Krčkom mostu i na cestama u Istri, osobito na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija.
Na naplati Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u dijelu Hrvatskog primorja i sjeverozapadne Hrvatske. Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te u uvjetima smanjene vidljivosti voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Facebook Komentari