Što se to događa u Slavonskom Brodu: Redovito plaćaju račune za vodu, ali i obično tuširanje postalo im je nemoguća misija

Zagađeni zrak nije jedini problem koji muči stanovnike Slavonskog Broda. Dok temperature iz dana i dan sve više rastu, Brođanima prijeti nestašica vode.

Iako redovito plaćaju svoje račune, zbog slabog pritiska vode u sustavima, u nekim se selima nemoguće tuširati.

“Čim su malo veće temperature i suše, odmah se malo smanji pritisak što stvara promet svima pa tako i nama”, kaže Goran Jerković, vlasnik autopraonice koji zbog slabog pritiska vode ima problema s obavljanjem posla što stvara velike financijske gubitke.

“To je posljedica neodržavanja, to je posljedica toga što smo recimo imali i poplave. Zašto nisu kanalizacije očišćene, u Vodovodu mislim da se slabo vodi računa o tome da se održava kvaliteta vode koja je bila i dosad”, rekao je Zvonimir Milišić iz Slavonskog Broda.

Iz Grada tek kratki apel svim građanima: “Kako ne bi došlo do većeg problema, TD Vodovod ovim putem moli sve korisnike vodnih usluga da kontroliraju potrošnju vode iz vodoopskrbnog sustava te da ju ne koriste za zalijevanje vrtova i travnjaka, pranje automobila i prometnica”, poručuju iz gradskog vodovoda, piše Dnevnik.hr.

Facebook Komentari