Medved za HRT: Imamo 200 mil. kn više u ministarstvu, nego lani

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je za središnji HRT-ov Dnevnik da nisu točne tvrdnje onih koji kažu da za nove mjere ministarstva nema novaca.

Mi smo u proteklih godinu dana radili na osmišljavanju mjera, analizi stanja i danas smo predočili hrvatskoj javnosti naš prijedlog nacrta Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Sve mjere koje smo predvidjeli kroz niz novih rješenja su u potpunosti primjenjive. Za njih imamo osigurana financijska sredstva. Neke od njih su već u primjeni kao što su npr. preventivni medicinski pregledi koji su počeli početkom ove godine.

Tako da pozivam kritičare, da se sa svojim kritikama obrate ministarstvu branitelja. Mi smo s današnjim danom pokrenuli javnu raspravu. Očekujem sve pozitivne primjedbe, prijedloge, kritike i da se obrate Ministarstvu branitelja, rekao je ministar Medved.

Za 82.000 nezaposlenih branitelja imamo naknadu za nezaposlene. Ta je mjera bila nekada u Ministarstvu branitelja, a prebačena je u resor socijalne politike i mladih.

Početkom godine pokrenuli smo preventivne medicinske preglede. Ove godine bit će 33.000 preventivnih medicinskih pregleda, a za to imamo 25 milijuna kuna, kazao je Medved i dodao: Želim podsjetiti našu javnost da već u ovoj godini imamo 200 milijuna kuna više nego što je to bilo lani.

Share This Article